1 Decembrie/Botoşani: Tricolor de 103 metri, purtat pe străzile din localitatea Todireni

1 Decembrie/Botoşani: Tricolor de 103 metri, purtat pe străzile din localitatea Todireni

Un tricolor cu o lungime de 103 metri a fost purtat, miercuri, pe străzile din Todireni pentru a marca împlinirea a 103 ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Acţiunea a avut loc la iniţiativa Liceului Tehnologic din localitate, ea beneficiind de susţinerea administraţiei publice locale.

Potrivit primarului comunei Todireni, Petru Toma, tricolorul a fost purtat pe braţe de 150 de elevi.

"Acest drapel a fost realizat în 2018, când s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire. Acum, în fiecare an adăugăm câte un metru, pentru a simboliza numărul de ani trecuţi de la evenimentele de la 1 decembrie 1918", a afirmat Toma.

Marşul elevilor s-a desfăşurat pe un traseu care a inclus cele mai importante obiective, printre care şi biserica din Todireni, el finalizându-se pe terenul de fotbal din localitate, acolo unde a avut loc şi un program de cântece patriotice. AGERPRES/ (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Anamaria Constantin, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro