1 Decembrie/Mii de oameni au participat la parada militară din Bucureşti organizată de Ziua Naţională

1 Decembrie/Mii de oameni au participat la parada militară din Bucureşti organizată de Ziua Naţională

Mii de oameni au participat, miercuri, în Capitală, pe o vreme frumoasă, la parada militară organizată de Ziua Naţională a României.


Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


Pe traseul paradei, care s-a desfăşurat pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei, oamenii au asistat entuziasmaţi, unii dintre ei fluturând drapele, la trecerea dispozitivului de defilare.



La finalul evenimentului, care a durat aproximativ 45 de minute, doritorii au putut vizita o expoziţie de tehnică militară organizată în zona Arcului de Triumf. Cei mai impresionaţi au fost copiii, care şi-au făcut fotografii cu militarii şi cu echipamentele expuse.


Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


Câteva persoane au afişat un banner critic la adresa preşedintelui Iohannis cu mesajul "Iliescu a chemat minerii. Iohannis a chemat PSD-ul".

Aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care s-au alăturat militari străini, au defilat pe sub Arcul de Triumf din Capitală. De asemenea, au fost prezentate aproximativ 100 de mijloace tehnice şi au evoluat peste 30 de aeronave. Pentru prima oară, un detaşament al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a defilat la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale şi tot în premieră au fost prezentate lansatoarele M-142 HIMARS şi sistemele de rachete PATRIOT.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


La paradă au asistat preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, membri ai Guvernului, şefi de instituţii, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai cultelor religioase, politicieni, veterani.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


Accesul persoanelor care au dorit să asiste la ceremonia de Ziua Naţională a României s-a putut realiza fără a prezenta un certificat verde. În zona oficială au existat limitări, putând intra cel mult 400 de persoane, vaccinate sau care au trecut prin boală. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?