10 vaci au fost electrocutate, după ce acoperișul unei ferme a fost smuls de vânt. Furtuna a făcut prăpăd în Brăila

10 vaci au fost electrocutate, după ce acoperișul unei ferme a fost smuls de vânt. Furtuna a făcut prăpăd în Brăila

Furtuna de duminică a făcut prăpăd în județul Brăila. La o fermă, vântul puternic a smuls acoperișul fermei, iar cablurile electrice rupte de vânt au electrocutat 10 vaci. Două localități nu au energie electrică și mai multe gospodării au fost inundate.

Furtuna a făcut dezastru în județul Brăila FOTO : ISU Brăila

Potrivit bilanțului provizoriu al ISU Brăila, în municipiul capitală de județ doi copaci au fost rupți de vânt, unul dintre ei căzând peste o mașină. În județ sunt pagubele cele mai mari. În localitățile Stăncuța și Stanca sunt 40 copaci căzuți, 8 acoperișuri avariate și 18 anexe gospodărești afectate de furtună.

În localitatea Lanurile din comuna Viziru pompierii intervin pentru evacuarea apei dintr-o locuință, în timp ce Stăncuța și Romanu au rămas fără energie electrică. La fața locului au fost trimise mai multe echipe ale companiei de electricitate.

În localitatea Berteștii de Jos un acoperiș de la o fermă a fost smuls de vânt. 10 vaci au fost electrocutate după ce firele rupte de vânt au căzut de pe stâlpi. Și acolo se deplasează o echipă de la compania de electricitate.

Până în prezent nu sunt raportate victime. Pagubele vor fi evaluate la finalul misiunilor.

Solarii distruse la Matca

Dezastru în comuna Matca, din judeţul Galaţi. Cel mai cunoscut bazin legumicol din ţară a fost lovit de o tornada puternică, care a distrus sute de solarii. Căpriorii serelor au cedat, iar foliile au fost smulse.

Localnicii spun că a fost o tornadă care a măturat totul în calea ei. Vijelia puternică a rupt scheletul solariilor și a smuls acoperișuri de pe case. Imaginile dezastrului au fost postate pe rețelele de socializare. Oamenii spun că nu au văzut niciodată o tornadă așa puternică.

„Doamne, mi–a rupt cu totul solarul. Ia uitați ce mi–a făcut ? Și ardeii distruși. Doamne, pe unde să mai trec. Doamne , uitați tot solarul mi l-a rupt. Nu mai am pe unde să intru. Jumătate de solar mi l-a făcut praf. Ooo, Doamne”, a postat Leca Nicoleta, pe Facebook.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?