11 beneficii ale consumului de banane dovedite științific. Ajută la slăbit și mențin inima sănătoasă

11 beneficii ale consumului de banane dovedite științific. Ajută la slăbit și mențin inima sănătoasă

Bananele sunt cunoscute ca un aliment hrănitor și sănătos, fiind dintre cele mai ieftine fructe proaspete ce pot fi găsite tot timpul anului. Sunt disponibile în întreaga lume, cu toate că sunt originare din Asia de sud-est.

Beneficii ale consumului de banane FOTO Shutterstock

Bananele conțin nutrienți esențiali și ajută la digestie, mențin sănătatea inimii și chiar pot ajuta la slăbit.

Iată 11 beneficii bazate pe știință ale bananelor pentru sănătate.

1. Sunt bogate în nutrienți

Bananele conțin o cantitate suficientă de fibre și câțiva antioxidanți. O banană furnizează aproximativ 112 calorii și constă aproape exclusiv din apă și carbohidrați. Conține puține proteine ​​​​și nicio grăsime.

Carbohidrații din bananele verzi, necoapte, sunt în cea mai mare parte sub formă de amidon și amidon rezistent - un tip de fibre nedigerabile.. Pe măsură ce fructul se coace, aroma lui devine mai dulce, în timp ce conținutul de fibre scade.

2. Poate îmbunătăți nivelul zahărului din sânge

Bananele sunt bogate în fibre solubile. Acestea, în timpul digestiei se dizolvă în lichid și formează un gel, ceea ce conferă bananelor textura asemănătoare unui burete.

Bananele necoapte conțin și amidon rezistent, care nu este digerat de organism. Împreună, aceste două tipuri de fibre pot modera nivelul de zahăr din sânge după mese. În plus, ele pot ajuta la reglarea apetitului , încetinind golirea stomacului.

Aceasta înseamnă că, în ciuda conținutului lor mai mare de carbohidrați, bananele nu vor provoca creșteri majore ale nivelului de zahăr din sânge la persoanele sănătoase. Cu toate acestea, persoanelor cu diabet nu le sunt recomandate, poate doar în porții mici.

3. Poate susține sănătatea digestivă

Fibrele alimentare au fost asociate cu efecte de îmbunătățire a digestiei. O banană de mărime medie oferă aproximativ 3 grame de fibre. Amidonul rezistent, tipul de fibre găsite în bananele necoapte, este un prebiotic. Prebioticele nu sunt digerate și ajung în intestinul gros, unde devin hrană pentru bacteriile benefice din intestin .

În plus, pectina – o fibră care se găsește atât în ​​bananele coapte, cât și în cele necoapte – poate ajuta la prevenirea constipației și la înmuierea scaunelor.

Unele studii pe eprubetă chiar sugerează că pectina poate ajuta la protejarea împotriva cancerului de colon, deși este încă necesară cercetarea la oameni pentru a confirma acest beneficiu.

4. Poate ajuta la pierderea în greutate

Nu sunt studii care să confirme efectul de peirdere în greutate ale consumului de babane. Totuși, aceste fructe au mai multe atribute care duc la această concluzie. În primul rând, au relativ puține calorii. O banană medie are puțin peste 100 de calorii, dar este hrănitoare și sățioasă. Consumul mai multor fibre din legume și fructe a fost în mod repetat asociat cu o greutate corporală mai mică și cu pierderea în greutate.

În plus, amidonul rezistent din bananele necoapte dau senzația de sațietate mai mult timp.

Citește continuarea pe Click!.ro și află cât de sănătoase sunt, în realitate, bananele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...