11 români, acuzați de furt în Italia

11 români, acuzați de furt în Italia

Un grup infracțional format din mai mulți români, șase italieni și un albanez a furat cabluri de cupru din parcurile eoliene din sudul Italiei și a revândut materialul pe piața neagră.

Conform Știri din diaspora , 11 hoți au fost arestați preventiv: nouă au ajuns în închisoare, unul în arest la domiciliu și unul are obligația de a nu părăsi țara.

Suspecții sunt considerați, din diferite motive, responsabili de asociere în vederea săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Ancheta, desfășurată în perioada februarie-septembrie 2022, a fost declanșată în urma unei tentative de furt dintr-un parc eolian situat, în zona Ururi și San Martino in Pensilis, în provincia Campobasso.

Din anchetă a reieșit că membrii organizației au comis 13 furturi în parcuri eoliene din Molise, Campania, Basilicata și Apulia. Astfel, au fost sustrase peste șase tone de cupru, precum și mai multe panouri fotovoltaice. Prejudiciul financiar este cuantificat la un milion de euro.

Capul rețelei era un român , care a coordonat și dirijat personal atât comiterea furturilor, cât și sortarea metalului sustras. Hoții au forțat ușa de acces a eolienelor, au tăiat diverse cabluri de cupru și au sustras materialul scump în cantitate mare, deteriorând, totodată, transformatoarele.

Metalul a fost apoi transportat în alte zone unde a fost decapat și pregătit pentru a fi introdus pe piața neagră.

Autoritățile au confiscat peste 615 kilograme de cupru.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

2 PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele? / Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune p…

3 VIDEO „Dacă eşti obraznic, te trimit şi în altă parte!” / Reacția unei doctorițe căruia un pacient i-a reproșat că se juca pe telefon în timp ce oamenii…

4 Elita rusă nu mai crede în victorie / „Războiul clanurilor” pentru tronul „țarului Putin” a început

5 VIDEO Din nou panică la granița Rusiei cu Ucraina! / Canalele de Telegram anunță o pătrundere a trupelor de diversiune în regiunea Bryansk