1,5 milioane de uniforme militare rusești ar fi dispărut: „Nimeni nu poate să explice”

1,5 milioane de uniforme militare rusești ar fi dispărut: „Nimeni nu poate să explice”

Parlamentarul rus al regiunii Zabaikalsk, generalul-locotenent Andrey Gurulev, a declarat că 1,5 milioane de seturi de uniforme militare au dispărut, relatează site-ul local Tayga.info.

Peste 1 milion de uniforme militare ruse au disparut / Foto Arhivă / Profimedia

„Încă nu înțeleg unde au ajuns 1,5 milioane de seturi de uniforme, care fuseseră păstrate la punctele de primire a personalului. Astăzi, fie avem probleme cu uniformele, fie se întâmplă altceva. Toate aceste lucruri erau acolo, unde au dispărut? Nimeni nu poate să-mi explice acest lucru în niciun fel, nicăieri!", a spus el.

Potrivit lui Gurulev, punctele de primire ale personalului trebuie să fie „echipate acum pentru viitor", astfel încât să poată accepta „cu ușurință" oameni.

„Trebuie să punem întrebări specifice: unde au dispărut, unde se află acum și cum s-a întâmplat ca oamenii noștri recrutați să nu poată primi o uniformă etc.", a conchis generalul-locotenent.

Pe 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind „mobilizarea parțială" în Rusia. În textul decretului, mobilizarea este numită „parțială", însă nu sunt stabilite specificații (teritoriale, categorice).

„Conform acestui text, oricine ar putea fi mobilizat, cu excepția angajaților întreprinderilor din domeniul apărării, care beneficiază de o scutire pentru perioada în care lucrează", a notat atunci politologul Ekaterina Șulman.

La scurt timp după aceea, au început să apară nenumărate rapoarte de încălcare a procesului de „mobilizare parțială". De exemplu, șeful grupului pentru drepturile omului Agora, Pavel Chikov, a raportat că cetățenii ruși infectați cu HIV au primit avize de recrutare, în ciuda faptului că aceștia nu fac obiectul mobilizării, scrie Novaya Gazeta Europe .

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați auzit ce-a spus Teodorovici despre cutremurele din Gorj?

2 Anna Lesko, goală în baie și un mesaj misterios...

3 Avea plicuri cu cash și-n lenjeria de pat! / Bani găsiți în casa unei șefe de personal de la un spital județean: 150 900 lei, 41 430 euro, 1350 dolari ș…

4 O cântăreață de la noi a aflat că e „rezerva” când a sunat-o „oficiala”, din întâmplare!

5 Sorana, magnifică la Miami / Cîrstea a spulberat a 4-a jucătoare a lumii! Cec uriaș și salt mare în ierarhia WTA