17 migranți care au văzut moartea cu ochii, salvați datorită unui pont oferit de autoritățile române

17 migranți care au văzut moartea cu ochii, salvați datorită unui pont oferit de autoritățile române

Un număr de 17 migranți care au văzut moartea cu ochii au fost salvați de către autoritățile ungare. Operațiunea a fost posibilă în urma unui pont primit de la colegii români. Migranții călătoreau clandestin într-un tir fără ventilație.

Migranți ascunți în tir-uri fără sistem de ventilație FOTO Arhivă Poliția de Frontieră

O informație primită de polițiștii din Ungaria de la autoritățile române a dus la salvarea vieții celor 17 fugari, găsiți înghesuiți într-un tir fără ventilație, cu numere de înmatriculare turcești, relatează Reuters .

Avertizați de colegii români, autoritățile ungare au descoperit 17 migranţi înghesuiţi într-un spaţiu închis, fără ventilaţie adecvată, când au oprit un tir cu numere de înmatriculare turceşti în apropierea graniţei de sud a ţării.

Cele 17 persoane, 16 provenind din Egipt şi una din Libia, au avut nevoie de îngrijiri medicale imediat, a precizat Poliţia pe site-ul instituției. Totodată, aceasta a precizat că doar o acţiune rapidă în urma unui pont primit de la autorităţile române le-a salvat acestora viaţa. Poliţia ungară a declarat că a oprit maşina joi, în apropiere de localitatea Kistelek, şi a chemat ambulanţe pentru migranţi, reţinându-l pe şofer, cetăţean turc.

Ungaria a ridicat un gard la graniţa sa de sud cu Serbia, dar ruta prin Ungaria spre Europa de Vest rămâne una populară printre migranţi.

137 de migranți, depitatți la Nădlac

În urmă cu două zile, poliţiştii de frontieră arădeni din Nădlac II au prins 137 de cetăţeni din Pakistan, Bangladesh și Sudan, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Erau ascunşi în cinci TIR-uri, printre profile de aluminiu, melamină, îndulcitori și granule din plastic.

Conform unui comunicat al Poliției de Frontieră, tir-urile transportau diverse bunuri (metal, profile de aluminiu, mase plastice, melamină, îndulcitori și granule din plastic) pentru societăți comerciale din Germania, Slovacia, Franța și Austria.

"Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri (metal, profile de aluminiu, mase plastice, melamină, îndulcitori și granule din plastic) pentru societăți comerciale din Germania, Slovacia, Franța și Austria. Unul dintre șoferi a adus la cunoștința polițiștilor de frontieră faptul că din semiremorcă se aud zgomote și că ar putea fi ascunse persoane în interiorul acesteia. Astfel, în urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, în total, 137 de cetăţeni străini, doar într-un transport fiind descoperite 64 de persoane. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state afro-asiatice (Pakistan, Bangladesh, Sudan), intrați legal în țara noastră. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru patru dintre șoferi, iar faţă de unul dintre ei a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă", se arată în informarea polițiștilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”