19 județe din țară și Capitala, sub avertizare Cod portocaliu de vânt puternic

19 județe din țară și Capitala, sub avertizare Cod portocaliu de vânt puternic

Avertizarea Cod galben de vânt puternic, care vizează 19 judeţe şi municipiul Bucureşti, a intrat în vigoare marţi dimineaţa la ora 8:00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Vânt puternic în mai multe regiuni din țară FOTO: Arhivă

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul orar 8:00 - 18:00, în judeţele Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ şi Botoşani, şi mai ales după-amiaza în Capitală şi în judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila, dar şi în zona continentală a judeţelor Constanţa şi Tulcea, vântul va sufla cu viteze, în general, de 80...85 km/h.

La altitudini mari, în zonele montane, rafalele vor depăşi 120 km/h. Restul teritoriului este vizat, marţi, de o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului şi vijelii, valabilă în intervalul 8:00 - 22:00.

Vântul va avea intensificări susţinute în toată ţara , cu viteze de 55...65 km/h, iar local de 70...80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 90...110 km/h.

La altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitaţii mixte, iar în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali se vor acumula cantităţi de apă de 10...20 l/mp.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...