36 de morţi în incendiul unei fabrici din centrul Chinei

36 de morţi în incendiul unei fabrici din centrul Chinei

Un incendiu izbucnit într-o fabrică din centrul Chinei a făcut cel puţin 36 de morţi, în timp ce două persoane sunt date dispărute, a transmis marţi agenţia oficială Xinhua, citând autorităţile locale, scrie AFP.

Incendiu la o fabrică din China / Foto: Yicai Global/Facebook

Incendiul a avut loc „luni după-amiază într-o fabrică din oraşul Anyang, în provincia centrală Henan", a precizat agenţia oficială chineză, fără a oferi alte detalii.

La locul incidentului au fost trimişi peste 200 de membri ai echipelor de salvare şi 60 de pompieri, notează dpa, potrivit Agerpres.

Accidentele industriale sunt frecvente în China, adesea cauzate de respectarea necorespunzătoare a regulilor de siguranţă.

În martie 2019, explozia unei fabrici de produse chimice din Yancheng, un oraş situat la 260 de kilometri nord de Shanghai, a provocat moartea a 78 de persoane şi a devastat case pe o rază de câţiva kilometri.

Dar unul dintre cele mai grave accidente industriale a avut loc în 2015 la Tianjin (nord). O explozie gigantică într-un depozit de produse chimice a făcut cel puţin 165 de morţi în acest mare oraş-port situat la 120 de kilometri sud-est de Beijing.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...