42.000 de infectări și aproape 300 de decese în Franța! Europa, cotropită de coronavirus!

42.000 de infectări și aproape 300 de decese în Franța! Europa, cotropită de coronavirus!

42.000 de infectări și aproape 300 de decese în Franța! Europa, cotropită de coronavirus!

Numărul total al cazurilor de coronavirus din Franța a depășit pragul de 1 milion, a informat Ministerul Sănătății, în timp ce a anunțat un nou bilanț zilnic record - 42.032, față de ziua precedentă, când s-au înregistrat 41.622 noi contagieri în 24 de ore, relatează Reuters.

Astfel, numărul total al cazurilor a ajuns vineri în Franța la 1.041.075.

De asemenea, vineri, s-au înregistrat 298 de noi decese legate de Covid, comparativ cu 162, câte au fost raportate joi.

Franța devine a șaptea țară care raportează peste 1 milion de cazuri, după SUA - 8,4 milioane, India- 7,8 milioane, Brazilia - 5,3 milioane și Rusia- 1,5 milioane.

Argentina și Spania au raportat și ele peste un milion.

Urmărește mai jos, în timp real, evoluția pandemiei în Europa și în lume:

 Evoluția epidemiologică din România și din alte 22 state UE provoacă „profundă îngrijorare”
Evoluția pandemiei de Covid-19 provoacă acum o ”îngrijorare profundă” în 23 de state europene, printre care și în România, a aunțat vineri Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, care solicită ”acțiune imediată”.

Astfel, potrivit ultimelor date, țările ale căror rate sau trenduri produc ”îngrijorare profundă” sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Franța, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia și Regatul Unit.

Aceste țări au fost catalogate ca provocând ”îngrijorare profundă” din cauză că ratele de pozitivare sunt egale sau mai mari de 3%, precum și din cauza ratelor mari de infectare în cazul persoanelor vârstnice sau și ratele de mortalitate.

Potrivit comunicatului ECDC, deși a fost o creștere generală a nivelurilor de testare în aceste țări, această creștere nu explică întregul grafic epidemiologic în aceste țări.

”Noua evoluție a epidemiei în țările europene „pune o problemă majoră de sănătate publică, majoritatea țărilor având o situație epidemiologică foarte îngrijorătoare”, a comentat șefa Centrului cu sediul la Stockholm, Andrea Ammon, într-un comunicat al ECDC, potrivit AFP.

„Impactul în ceea ce privește presiunea asupra serviciilor de sănătate și a mortalității devine din ce în ce mai evident. Cu niveluri ridicate de transmitere, protejarea persoanelor vulnerabile devine mai dificilă și este inevitabil ca mai mulți dintre aceștia să se contracteze forme serioase", continuă oficialul european.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...