5 medalii de aur şi 3 de bronz pentru România la Campionatul European de Canotaj de la München: „Cea mai bună ediţie din istoria delegaţiei tricolore”

5 medalii de aur şi 3 de bronz pentru România la Campionatul European de Canotaj de la München: „Cea mai bună ediţie din istoria delegaţiei tricolore”

România a câştigat opt medalii, din care cinci de aur la următoarele probe: 8+1 feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin, două vâsle feminin, simplu vâsle feminin categoria uşoară; şi trei de bronz la: patru rame feminin, patru rame masculin şi patru vâsle masculin.

În ierarhia generală a medaliilor, România s-a clasat pe locul al doilea.

Primele reprezentante ale t ricolorului care au câştigat aurul au fost Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu, la dublu rame feminin.

Apoi, au urmat Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, care au încheiat finala probei de dublu rame masculin cu medalia de aur.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au câştigat medalia de aur la dublu vâsle feminin (W2x), sâmbătă, la Campionatele Europene de la

La proba de 8+1 feminin , echipa „tricoloră” alcătuită din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Adrian Munteanu, a obţinut medalia de aur.

În proba de 4 rame masculin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci au obţinut medalia de bronz.

Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş au câştigat medalia de bronz la proba de 4 rame feminin.

Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Florin-Marian Enache au câştigat medalia de bronz în proba de patru vâsle masculin.

Florin Arteni, Alexandru-Cosmin Macovei, Alexandru Chioseaua, Nicu-Iulian Chelaru, Cristi-Ilie Pîrghie, Constantin Radu, Vlad Aicoboae, Constantin Adam şi Adrian Munteanu s-au clasat pe locul cinci în proba de 8+1 masculin.

Andrei-Sebastian Cornea şi Cristian-Ionuţ Cojocaru au obţinut locul 4 în Finala B, la dublu vâsle masculin.

România a participat cu 11 echipaje şi 39 de sportivi la Campionatul European de Canotaj de la München, care s-a desfăşurat în perioada 11-14 august.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale