5 moduri prin care îți poți reveni după un impas financiar. Sfaturi utile de la specialiștii Avans Salariu

5 moduri prin care îți poți reveni după un impas financiar. Sfaturi utile de la specialiștii Avans Salariu

Viața ni se poate schimba în câteva zile sau chiar în câteva secunde: poate fi vorba de un accident sau de o problemă medicală sau familială, care ne va afecta pe termen lung sau scurt. În astfel de momente, avem nevoie de resurse financiare pentru a ieși din impas. De multe ori, problemele de genul celor menționate ne aduc nu doar suferință emoțională, ci și dificultăți financiare. Există însă modalități multiple de gestionare a situațiilor de acest gen. Una dintre cele mai simple și rapide este accesarea unui credit rapid. Avans Salariu este o instituție financiar nebancară înregistrată la Banca Națională a României care acordă astfel de împrumuturi. Află detalii complete despre procedura de acordare a creditelor, dar și câteva sfaturi care te vor ajuta să îți revii după un impas financiar.
  1. Organizează-ți bugetul lunar și calculează-ți la virgulă plățile

Primul pas pentru a depăși dificultățile financiare este organizarea bugetului. Notează-ți toate veniturile și cheltuielile lunare. Folosește aplicații pe telefonul mobil sau un simplu tabel Excel pentru a avea o imagine clară asupra veniturilor și cheltuielilor. Acest lucru te va ajuta să identifici segmentele unde poți face economii și să prioritizezi plățile importante. Alocă lunar o sumă pentru plata ratelor, chiriei, asigurărilor și facturilor și una pentru mâncare, transport și îngrijire personală.

  1. Asigură-te că reduci cheltuielile inutile

Analizează-ți cheltuielile și vezi ce poți elimina sau reduce. Abonamentele neutilizate, mesele frecvente în oraș sau achizițiile impulsive sunt adesea primele categorii de unde poți „tăia“. Fii conștient de diferența dintre vreau și am nevoie și ajustează-ți cheltuielile în consecință.

  1. Încearcă să-ți creezi un fond de rezervă

Un fond de rezervă te va ajuta să faci față cheltuielilor neprevăzute fără a te îndatora. Începe prin a economisi o sumă, oricât de mică, de fiecare dată când îți primești salariul. Setează-ți obiectivul de a acumula treptat o sumă care să te susțină pentru câteva luni în cazul pierderii sursei de venit. Manualele de educație financiară ne învață regula de bază 50/30/20. Explicația simplă a acestei reguli este: 50% din venituri ar trebui direcționate către nevoi, 30% către dorințe și 20% către fondul de economii.

  1. Nu amâna plata ratelor și a facturilor

Amânarea plăților poate duce la acumularea dobânzilor și a penalizărilor, ceea ce îți va agrava situația financiară. Prioritizează plata ratelor/chiriei și a facturilor, pentru a evita costuri suplimentare.

  1. Apelează la un credit online pe termen scurt

Un împrumut pe termen scurt este o soluție rapidă pentru a depăși un impas financiar. Avans Salariu oferă împrumuturi de până la jumătate din salariu angajaților din diverse sectoare profesionale: Poliție, Armată, ISU și Jandarmerie, medicină, educație, industria automotive, dar și pentru funcționari publici. Tot ce trebuie să faci este să soliciți online un credit Avans Salariu, iar un reprezentant te va contacta în scurt timp pentru a stabili detaliile împrumutului. În câteva minute vei afla care este suma ce îți poate fi acordată și vei putea primi bani în aceeași zi, pe cardul tău. Este important de menționat că dobânda este fixă și ratele sunt egale pe toată durata împrumutului. Contractul se poate încheia pe o perioadă de până la 90 de zile, iar dacă vrei să rambursezi împrumutul mai repede mai decât data-limită stabilită, poți face acest lucru fără a fi nevoit să plătești un comision de rambursare anticipată. Un alt avantaj al creditelor Avans Salariu este acela că și cei care au un istoric negativ și figurează în Biroul de Credit pot obține un împrumut rapid.

Așadar, există soluții care te vor ajuta să îți revii din punct de vedere financiar. Începe prin a-ți organiza bugetul și a-ți prioritiza cheltuielile esențiale (rate, chirie și facturi), apoi creează un cont de economii care să fie de fapt o plasă de siguranță pentru situații neprevăzute. Iar dacă ai nevoie de un împrumut rapid, accesează un credit Avans Salariu – primești banii pe card în aceeași zi în care faci solicitarea și ai parte de dobândă fixă și rate egale.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro