5 organizaţii secrete ai căror membri fac practici oculte

5 organizaţii secrete ai căror membri fac practici oculte

În prezent, există asociaţii organizate, cât se poate de serioase, care funcţionează după reguli bine definite şi au un statut pe care multe grupuri secrete şi l-ar dori, a căror membri fac practici oculte, scrie Descoperă.

5 organizaţii secrete ai căror membri fac practici oculte (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Acestea sunt cinci dintre aceste organizaţii mistice, potrivit Descoperă.

1. Servitorii Luminii

Această organizaţie este diferită faţă de celelalte înfiinţate până acum, deoarece membrii ei se opun ideii păstrării valorilor după care se ghidează numai în interiorul asociaţiei. Din contră, adepţii susţin că principiile misticismului occidental, pe care ei le urmează, trebuie să fie cunoscute de cât mai mulţi oameni. Servitorii Luminii nu au ranguri şi nu respectă anumite seturi de practici. Reprezentanţii acestui grup îşi derivă autoritatea dintr-un grup mistic, cunoscut sub numele de "Alexandrae Fraternitatis". Despre acesta se spune că este consituit din fiinţe care au o legătură strânsă cu o realitate superioară celei în care trăim noi.

2. Ramura publică a mişcării Zorilor Aurii

Este un grup desprins din fosta mişcare ocultă Zorii Aurii. Membrii acestuia susţin că practicile magice ale ordinului Zorilor Aurii erau mult prea influenţate de etosul specific perioadei victoriene şi, prin urmare, ele trebuiau îmbunătăţite cu ajutorul mijloacelor tehnologice disponibile la ora actuală. Adepţii cred că toţi oamenii trebuie să aibă acces la informaţie, pentru a putea evolua din punct de vedere spiritual.

3. Ordo Aurum Solis

Organizaţia funcţionează după regulile Tradiţiei Ogdoadice, despre care se spune că a fost iniţiată de zeul Toth. Membrii ordinului susţin că principiile pe care le respectă au fost transmise din Antichitate, în mod secret, de la maestru la maestru, până când societatea din care ei fac parte acum a fost înfiinţată, în anul 1897. În cadrul grupului, adepţii sunt împărţiţi în trei clase, în funcţie de rangul şi aptitudinile pe care le au. Din prima categorie fac parte cei care studiază teologia, urmează cunoscătorii filosofiei tradiţionale şi, în cele din urmă, maeştri, specializaţi în magie albă.

4. Fraternitas L.V.X. Occulta

Este o altă ramură desprinsă din mişcarea Zorilor Aurii. Organizaţia are ca scop educarea unui grup foarte restrâns de indivizi, în spiritul tradiţiilor mistice occidentale. Ea mai este cunoscută şi sub numele de "Fraternitatea Luminii Ascunse", denumire care corespunde din punct de vedere numerologic cu cheia de boltă din Templul lui Solomon. Fraternitas L.V.X. Occulta este o şcoală de practici hermetice, care îşi propune să îi înveţe pe recruţii săi tainele magiei, aşa cum sunt ele descrise în Tabula Smaragdina, document considerat a fi cel mai vechi text magic din cultura occidentală.

5. Templul lui Set

În noaptea de 21 iulie 1975, Michael Aquino a fost contactat de Set, un personaj mistic cunoscut, mai degrabă, sub numele de Lucifer sau Satan. Americanul susţinea atunci că Set i-a cerut să îi propovăduiască învăţăturile şi să creeze o biserică în cinstea lui. Prin combinarea principiilor dictate în timpul acestei viziuni cu cele ale ermetismului şi ale altor culte considerate "păgâne", a luat fiinţă Templul lui Set, o organizaţie bazată pe studiul unor noţiuni ezoterice, precum vampirismul sau cavalerismul întunecat.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa