780 de cazuri de variola maimuţei confirmate în 27 de ţări non-endemice

780 de cazuri de variola maimuţei confirmate în 27 de ţări non-endemice

Riscul sanitar la nivel mondial în legătură cu această boală este „moderat”, a informat OMS. Numărul de cazuri de variola maimuţei ar putea să fie mai mare ca urmare a informaţiilor epidemiologice limitate.

Conform Agerpres , ţările non-endemice în care au fost semnalate cele mai multe cazuri sunt Marea Britanie (207), Spania (156), Portugalia (138), Canada (58) şi Germania (57).

„Deşi riscul actual pentru sănătatea umană şi pentru publicul larg rămâne scăzut, riscul pentru sănătatea publică ar putea să crească, dacă acest virus exploatează oportunitatea de a se stabili în ţări non-endemice în calitate de agent patogen uman bine răspândit. OMS evaluează riscul la nivel mondial ca fiind moderat, ţinând cont că este pentru prima dată când cazuri numeroase şi focare de cazuri de variola maimuţei sunt raportate simultan în ţări non-endemice şi endemice”, se arată într-un raport al OMS.

Niciun deces nu a fost semnalat în ţările non-endemice. În schimb, în ţările endemice din Africa au fost raportate 66 de decese în primele cinci luni ale acestui an: Camerun, Republica Centrafricană, Congo-Brazzaville, Republica Democrată Congo, Liberia, Nigeria, Sierra Leone.

Vă recomandăm să citiţi şi

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro