8 aprilie, termen limită pentru depunerea cererilor privind ajutorul excepțional destinat fermierilor din sectorul laptelui

8 aprilie, termen limită pentru depunerea cererilor privind ajutorul excepțional destinat fermierilor din sectorul laptelui

Cererile pentru ajutorul excepțional destinat fermierilor din sectorul laptelui și produselor lactate se pot depune la centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 8 aprilie 2016.

"Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, începând cu data de 22 martie 2016, se pot depun cereri pentru ajutorul excepțional destinat fermierilor din sectorul laptelui și produselor lactate, conform HG nr. 160/16 martie 2016 pentru distribuirea sumei stabilite în anexa la Regulamentul (UE) nr. 1.853/2015 al Comisiei de acordare a unor ajutoare excepționale cu caracter temporar fermierilor din sectorul creșterii animalelor. Cererile se depun la centrele județene APIA până la data de 8 aprilie 2016", informează APIA într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, producătorii de lapte de vacă trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să fie înscriși în sistemul cotelor de lapte la APIA, prin Compartimentul de administrare a cotelor de lapte, ca producători cu cote de livrări pentru anul de cotă 2014 — 2015, și să dețină cotă de livrări la data de 31 martie 2015; să fie în activitate, să aibă încheiat un contract pe o perioadă de minimum 6 luni, valabil la data depunerii solicitării, cu un prim-cumpărător, și să dețină cel puțin un document fiscal care să ateste livrarea laptelui aferent contractului; producția de lapte livrată pe beneficiar să fie de minimum 5 tone lapte în anul de cotă 2014 — 2015.

Suma cuvenită fiecărui producător, în cazul ajutorului financiar, se calculează de către APIA conform cantității de lapte livrată în anul de cotă 2014 — 2015, astfel: 240 euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte cuprinsă între 5 tone inclusiv și 20 tone inclusiv; 12 euro/tonă pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 20 tone și până la 200 tone inclusiv; 2.900 de euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 200 tone.

Potrivit APIA, materialele de informare referitoare la campania de primire a cererilor de acordare a ajutorului financiar în sectorul laptelui sunt disponibile pe site-ul instituției.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Tilică, editor: Mariana Nica, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...