A apărut și semnătura lui Dragnea pe protocolul încheiat în 2014 între Ministerul Dezvoltării și SRI

A apărut și semnătura lui Dragnea pe protocolul încheiat în 2014 între Ministerul Dezvoltării și SRI

Protocolul încheiat între Ministerul Dezvoltării și SRI a fost semnat în mai 2014 și a fost semnat de Liviu Dragnea în calitate de ministrul și de George Maior în calitate de director al Serviciului Român de Informații la acea dată, după cum rezultă dintr-un document publicat pe Facebook de deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu. Deputatul, care este și membru în comisia de control a SRI, a postat și următorul mesaj: ”Protocol cooperare intre MDRAP si SRI. Semnat Liviu Dragnea si George Maior. Mai sunt si altii. Deci este timpul sa va opriti cu propaganda mincinoasa a statului paralel. PSD si ALDE sa se ocupe de economie si problemele reale ale romanilor si nu de situatia unor condamnati!”

G4Media.ro  a dezvăluit pe data de 19 iulie că liderul PSD, Liviu Dragnea, a semnat în 2014 un protocol secret de colaborare cu Serviciul Român de Informații, după cum reiese dintr-un răspuns oficial furnizat unui cititor G4Media.ro chiar de către Ministerul Dezvoltării, condus de Paul Stănescu. Din răspunsul oficial rezultă că la minister au fost semnate în total patru protocoale cu SRI: în 2007, 2008, 2012 și 2014. Liviu Dragnea a fost ministru al dezvoltării regionale în perioada 21 decembrie 2012 – 17 decembrie 2014, fiind succedat în funcție de Sevil Shhaideh. Dragnea a declarat despre protocoalele cu SRI că ”reprezintă baza scrisă pentru un sistem de poliţie politică”. 

Potrivit informațiilor G4Media.ro, ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, unul dintre apropiații liderului PSD, i-ar fi cerut explicații lui Liviu Dragnea pentru semnătura de pe protocolul cu SRI încheiat în 2014. Dragnea a semnat protocolul cu SRI în plină campanie pentru alegerile prezidențiale, când Klaus Iohannis a câștigat competiția cu Victor Ponta. Pe atunci, Liviu Dragnea era președinte executiv la PSD și era cel care conducea deja de facto partidul și ținea legătura cu baronii.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a justificat marți semnarea protocolului secret cu SRI pe vremea când era ministrul Dezvoltării prin faptul că astfel de protocoale sunt necesare pentru protecția instituțiilor publice. El a susținut că doar protocoalele secrete încheiate de SRI cu structuri din Justiție sunt ”ilegale și neconstituționale”.

”Este vorba despre un protocol care se referă la cybersecurity, și anume la proteția datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale și instituțiile din subordine față de atacurile cibernetice și nu vorbim doar de atacurile unor hackeri, ci și din partea unor entități străine. Este un timp de protocol care s-a încheiat, din câte știu eu, cu toate ministerele. El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea, dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu ce s-a făcut înaintea mea. N-are niciun fel de legătură cu toate minciunile spuse (…) Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate între SRI și structuri din Justiție, care sunt întocmite sau încheiate într-un mod ilegal și neconstituțional. Tipul ăsta de protocoale între SRI și instituții publice sunt necesare, dar de aici și până la a spune că am colaborat cu statul paralel… și se vede colaborarea mea cu statul paralel. O simt cu fiecare termen la judecată”, a declarat Dragnea la Parlament.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat sâmbătă că Liviu Dragnea ar trebui să explice de ce a semnat protocolul secret cu SRI.

“Domnul Dragnea trebuie să iasă public şi să spună ce conţine documentul pentru că altfel mesajul pe care îl transmite public îşi pierde credibilitatea, în opinia mea. Toţi membrii de partid şi-ar dori o guvernare mai eficientă, de aici apar frustrări ale oamenilor, care au impresia că lucrurile nu merg aşa cum ar trebui să meargă”, a spus Ecaterina Andronescu la Realitatea TV.

 
 



Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

4 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?