A apărut un înfricoșător prădător marin. Nu trebuie atins: are o înțepătură dureroasă și uneori poate fi mortal

A apărut un înfricoșător prădător marin. Nu trebuie atins: are o înțepătură dureroasă și uneori poate fi mortal

Pe măsură ce oceanele continuă să se încălzească, experții se așteaptă să apară un număr tot mai mare de animale exotice de-a lungul coastei galeze. Consiliul Districtual South Hams a avertizat cu privire la creaturile marine după descoperirea făcută pe plajele din West Country, Anglia.

Meduza exotică nu trebuie atinsă FOTO wikipedia.org

Oamenilor care folosesc plaja li s-a cerut să stea departe de „înfricoșătorul prădător”.

NorthWalesLive raportează că oamenii au fost îndemnați să nu atingă creaturile marine care sunt uneori descrise drept „meduze false”, relatează Mirror .

”Omul de război portughez”, cunoscut și sub numele de ”omul de război”, este un hidrozoar marin găsit în Oceanul Atlantic și Oceanul Indian.

Înțepăturile lor, totuși, sunt suficient de puternice pentru a ucide peștii și, în cazuri foarte rare, pot ucide și oameni. Observarea acestor creaturi este tot mai frecventă în Marea Britanie, pe măsură ce temperaturile mării cresc tot mai mult.

Consiliul Districtual South Hams a avertizat cu privire la creaturile marine după descoperirea făcută de un bărbat care își plimba câinele pe plaja din Țara Galilor.

Pe rețelele de socializare, autoritatea locală a spus: „Aceste animale colorate și fascinante sunt strâns legate de meduze, cu un plutitor violet translucid, cu vârful roz și tentacule lungi albăstrui-violet. Deși sunt rareori mortale, au o înțepătură foarte dureroasă. Această înțepătură poate provoca umflături dureroase atunci când intră în contact cu pielea. Deci, cum poți ajuta? Ține copiii și câinii departe și nu atingeți”.

Lasă urme roșii pe piele

Este cunoscută și sub numele de „teroarea plutitoare” și este alcătuită din colonii de animale individuale cu funcții separate. La oameni, înțepăturile lor provoacă de obicei durere severă și lasă pe piele urme roșii.

Un înotător francez în vârstă de 58 de ani a descris o întâlnire recentă cu "omul de război" în nordul Spaniei. El a spus că a fost ca și cum ar fi fost „înfășurat într-o plasă metalică cu un curent continuu de înaltă tensiune”. A fost nevoie de mai multe persoane pentru a-l scoate din apă, deoarece plămânii i s-au micșorat și a suferit convulsii. Bărbatul a fost internat timp de 10 ore.

The Mirror a scris în iunie cum meduzele și algele otrăvitoare ar putea deveni mai periculoase pentru cei care merg pe plajă, pe măsură ce temperaturile mării cresc. Unele dintre cele mai intense creșteri ale căldurii marine de pe Pământ s-au dezvoltat în mările din jurul Regatului Unit și al Irlandei, a avertizat Agenția Spațială Europeană (Esa), ceea ce ar putea duce la mai multe riscuri pentru oameni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...