A fost arestată mama celor doi copii ale căror cadavre au fost găsite în valize în Noua Zeelanda. Unde se afla femeia

A fost arestată mama celor doi copii ale căror cadavre au fost găsite în valize în Noua Zeelanda. Unde se afla femeia

O femeie în vârstă de 42 de ani, despre care se crede că este mama celor doi copii ale căror rămășițe au fost găsite în valize cumpărate de la un depozit din Noua Zeelandă, a fost arestată în legătură cu presupusele crime.

Cadavrele găsite în valizele cumpărate la licitaţie aparţin unor copii FOTO 7News

Femeia, care nu a fost identificată, a fost arestată în primele ore ale zilei de joi, în orașul Ulsan din sud-estul țării, a declarat un oficial al poliției sud-coreene pentru CNN.

Oficialul a confirmat că femeia arestată este aceeași despre care se crede că ar fi mama copiilor, potrivit unor rapoarte anterioare ale poliției. Aceasta ar fi sosit în Coreea de Sud în urmă cu mai mulți ani și nu a mai părăsit țara de atunci.

Poliția neozeelandeză a precizat într-o declarație că a solicitat un mandat de arestare pentru femeie în baza tratatului de extrădare a țării cu Coreea de Sud și a cerut extrădarea acesteia în Noua Zeelandă pentru a fi acuzată.

„Faptul că cineva a fost arestat în străinătate într-o perioadă atât de scurtă de timp s-a datorat în totalitate asistenței autorităților coreene și coordonării de către membrii Interpol al poliției noastre”, a declarat joi, inspectorul neozeelandez Tofilau Fa'amanuia Vaaelua.

Femeia va rămâne în arest în așteptarea finalizării procesului de extrădare, a adăugat Vaaelua. Identitatea femeii nu este dezvăluită pentru a evita o eventuală identificare a copiilor.

Autoritățile sud-coreene au confirmat luna trecută că femeia s-a născut în Coreea de Sud și a dobândit cetățenia neozeelandeză cu „mult timp în urmă”.

Înalta Curte din Seul va decide acum, în termen de două luni, dacă o va extrăda pe femeie în Noua Zeelandă.

Poliția neozeelandeză a lansat luna trecută o anchetă de omucidere după ce o familie din sudul orașului Auckland a raportat că a găsit rămășițe umane în valize pe care le-a cumpărat în cadrul unei licitații online de la un depozit.

Copiii - probabil cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani - ar fi morți de aproximativ trei-patru ani, potrivit poliției neozeelandeze.

La momentul respectiv, autoritățile au subliniat că familia care a cumpărat valizele nu era investigată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...