A fost depistat adolescentul de 15 ani care ar fi implicat în cazul minorei de la Galaţi

A fost depistat adolescentul de 15 ani care ar fi implicat în cazul minorei de la Galaţi

Anchetatorii l-au depistat pe un adolescent de 15 ani, bănuit că ar fi implicat în cazul minorei de 14 ani care a fost găsită plină de sânge pe o stradă din Galaţi şi a fost ajutată de doi poliţişti doar după intervenţia trecătorilor, a anunţat, luni, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, adolescentul, bănuit de săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, pentru audieri.

O femeie a filmat o minoră plină de sânge pe strada George Coşbuc din Galaţi şi susţine că a oprit o maşină de poliţie pentru a interveni în acest caz. Înregistrarea video arată că cei doi agenţi din maşină, între care o femeie, au stat în vehicul la distanţă de fata rănită şi abia la insistenţele martorilor au intervenit, chemând o ambulanţă.

Victima a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă, viaţa ei fiind în afară de orice pericol.

Cei doi poliţişti sunt cercetaţi disciplinar.

"Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi este abilitat să comunice următoarele: conducerea IPJ Galaţi a dispus, încă de ieri (duminică-n.r) declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcţie de rezultatul verificărilor şi a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracţiuni", se arată într-o informare a IPJ Galaţi.

Potrivit IPJ Galaţi, cei doi poliţişti au gradul de agent. Unul dintre ei este absolvent al şcolii de agenţi, promoţia 2016, celălalt este angajat din sursă externă în anul 2017.

Poliţiştii au deschis şi un dosar penal pentru act sexual cu un minor.

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, a declarat că fata i-ar fi dat nişte amănunte asistentei de pe ambulanţa care a transportat-o la spital, din care reieşea că ar fi fost violată .

Pe de altă parte, directorul adjunct al DGASPC Galaţi, Ciprian Groza, a declarat că minora susţine că nu a fost violată. Potrivit acestuia, fata a plecat din centrul de plasament cu bilet de voie, s-a întâlnit cu prietenul ei, de 15 ani, a întreţinut relaţii sexuale consimţite acasă la acesta, după care, în urma unei hemoragii, a ajuns la spital. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina