A fost modificat regimul burselor pentru elevi

A fost modificat regimul burselor pentru elevi

Ordinul de ministru prin care sunt stabilite noile criterii de acordare a burselor pentru elevi a fost publicat în Monitorul Oficial.

Liceenii din rural care învață în alte localități au fost tăiați de la burse Foto: Shutterstock

Bursa socială pe care o primeau liceenii care învățau în altă localitate a fost eliminată, la fel și bursa de merit a elevilor de clasa a V-a.

Valoarea bursei sociale pe care o primeau liceenii care învățau în altă localitate decât cea de domiciliu era de 200 de lei. Reprezentanții Ministerului Educației nu au anunțat modificarea regimului burselor înainte ca acest lucru să se întâmple.

Ordinul intră în vigoare în anul școlar 2022/2023, la o săptămână după începerea cursurilor.

Bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a nu se mai pot acorda pentru că structura anului școlar bazată pe module – în care elevii au o singură medie generală la final de an - nu mai permite. Până acum, baza de acordare a bursei era media pe semestrul I. În aceste condiții, bursele de merit nu vor fi acordate decât elevilor din clasele VI-XII din școlile de stat, se mai precizează în ordinul de ministru.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”