A fost ucis în Ucraina și comandantul navei de desant „Cezar Kunikov”

A fost ucis în Ucraina și comandantul navei de desant „Cezar Kunikov”

Comandantul navei de desant ruse „Cezar Kunikov” a murit în Ucraina, transmite publicația rusă RBC, care îl citează pe guvernatorul din Sevastopol, Mihail Razvojaev. Acesta a anunțat că Alexandr Chirva, căpitanului vasului, a salvat membrii echipajului cu prețul vieții sale.

Comandantul navei mari de debarcare „Caesar Kunikov” din brigada 197 de nave de debarcare a Flotei Mării Negre, Alexander Chirva, a murit din cauza rănilor provocate de luptele cu armata ucraineană.

„Astăzi ne-am luat rămas bun de la Alexandr Grigorievici Chirva din Sevastopol. <…> Chirva a murit din cauza rănilor primite în bătălia cu neonaziștii din Ucraina. Curajul, profesionalismul și experiența sa au salvat viețile membrilor echipajului”, a scris Razvojaev.

Potrivit guvernatorului, căpitanul de rangul al treilea Alexander Chirva s-a născut în Sevastopol, a absolvit Institutul Naval de Radioelectronică, iar în 2015 și 2016 a participat la războiul din Siria.

„Caesar Kunikov” este o navă mare de desant, face parte din brigada 197 de nave de debarcare și a fost numită în onoarea eroului Uniunii Sovietice Caesar Lvovich Kunikov. A fost lansată pentru prima dată în 1986, fiind modernizată ultima dată în 2019. (Foto: Marina rusă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!