A început JIHADUL! Ghinea sesizează DNA în legatură cu o firmă din PORTOFOLIUL Ghiță!

A început JIHADUL! Ghinea sesizează DNA în legatură cu o firmă din PORTOFOLIUL Ghiță!

Ministerul Fondurilor Europene, condus de Cristian Ghinea, cere procurorilor sa verifice modul in care a fost achizitionat sistemul informatic de la Autoritatea de Management care gestioneaza fondurile europene de mediu, contract in valoare de 38 milioane de euro, informeaza Digi 24. Softul extrem de scump a fost receptionat si fara a fi testat, spune ministrul.

"Suspiciunea noastra legitima este ca s-a creat un contract doar pentru ca o firma sa ia acest proiect, ceea ce nu este deloc in regula. Asta e ce putem dovedi noi pe traseul actelor, mai departe daca a fost cu intentie sau nu... e treaba organelor de drept penal", a declarat pentru Digi24 Cristian Ghinea.

Intrebat 'Cine era ministru, cine a semnat si despre ce firma a vorba?', Ghinea a declarat ca: 'Este o asociere de firme, printre care si firma One Expert a domnului Sebastian Ghita. Nu ministrii semneaza direct, sunt presiuni care se fac direct la autoritatile de management, iar partea contractanta este autoritatea de management'.

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a lansat miercuri un atac de o duritate fara precedent la adresa fostului premier Victor Ponta. Ghinea il acuza pe Ponta ca minte in legatura cu rata de absorbtie a fondurilor UE, ca a intarziat nepermis autostrada Pitesti - Sibiu, ca a favorizat marii baroni din agricultura in detrimentul micilor fermieri.

Una dintre cele mai dure acuzatii ale lui Ghinea se refera la sistemul IT care sa rezolve transparenta banilor europeni. "Ati avut doi ani la dispozitie sa rezolvati aceasta necesitate. Nu ati facut-o. Nu ati stiut sau nu ati vrut? Stiti ce soptesc angajatii din Ministerul pe care l-am preluat despre informatizarea din timpul dumneavoastra? Ati ghicit: <<Ghita>>", a scris Ghinea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...