A înflorit cea mai ciudată și rară plantă din lume. Floarea-cadavru atrage oamenii ca un magnet, în ciuda mirosului insuportabil

A înflorit cea mai ciudată și rară plantă din lume. Floarea-cadavru atrage oamenii ca un magnet, în ciuda mirosului insuportabil

Una dintre cele mai bizare plante din lume a înflorit la sediul companiei Amazon din Seattle. Floarea Titan Arum este o plantă uriaşă, extrem de rară şi ciudată, pentru că răspândeşte un miros insuportabil de cadavru. Cu toate acestea, oamenii se îngrămădesc să se fotografieze lângă ea.

Floarea-cadavru înflorește foarte rar FOTO Adevărul

„Morticia”, cum a fost botezată floarea de la Amazon, le oferă oamenilor ocazia de a o admira înflorită doar două zile, o dată la cinci sau chiar zece ani.

Știam că acesta este un eveniment popular înainte de a fi cu adevărat pasionat de plante”, a spus Lucas Garcia, unul dintre responsabilii serei de la Amazon. „Acum fiind în industrie, este o nebunie să vezi direct. Am fost aici miercuri după miezul nopții, iar oamenii erau încă la coadă. Este remarcabil să vezi cât de mult impact poate avea această plantă asupra oamenilor.”, relatează site-ul geekwire.com

Ben Eiben a lucrat în echipa de horticultură a Amazon timp de șase ani și acum este manager de program pentru Spheres. El a asistat la cele trei evenimente de înflorire pentru floarea cadavrului și a fost surprins de mulțimile din acest an. S-a gândit că poate doar câteva sute de oameni vor veni.

„Cred că există o curiozitate reală pentru publicul larg”, a spus Eiben. „Ne place din perspectiva horticulturii, pentru că este mascota noastrăși îi face pe oameni să se intereseze de plante.”

Atrage o specie de gândac pentru polenizare

Mirosul respingător de cadavru este metodă prin care floarea îşi asigură polenizarea. Ea atrage o specie de gândac, care vine pe floare şi preia polenul pe picioare, ducând astfel mai departe seminţele care permit reproducerea plantei. Gândacul este atras de mirosul de cadavre.

Când înfloreşte, Titan Arum este cea mai mare floare din lume, putând atinge diametrul de 2 metri. Este originară din Sumatra, Indonezia şi după ce înfloreşte se încălzeşte la aproximativ 40 de grade Celsius. Căldură pe care o emană atrage de asemenea gândacul aflat în căutare de cadavre putrezite. Planta are cea mai mare structură de înflorire neramificată din lume, potrivit Amazon, și durează cel puțin șapte ani pentru a produce prima sa înflorire, care ține doar 48 de ore.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat