A murit Gheorghe Dungu, cel mai vârstnic fost jucător al Rapidului

A murit Gheorghe Dungu, cel mai vârstnic fost jucător al Rapidului

Gheorghe Dungu, cel mai vârstnic fost jucător al Rapidului, a murit azi, la vârsta de 94 de ani. Deși a început cariera fotbalistică în postura de atacant, giuleșteanul a ajuns unul dintre cei mai apreciați portari ai vișiniilor.

Gheorghe Dungu, anul trecut, pe arena giuleșteană. Foto Facebook

A stat în poarta Rapidului în peste 200 de meciuri la nivelul Diviziei A, după care a fost antrenor cu portarii la gruparea giuleșteană. Unul dintre cei care i-au trecut prin mână a fost și Rică Răducanu.

Gheorghe Dungu a fost pentru scurt timp antrenor principal, pentru ca în sezonul 1985/1986 să fie ”secundul” lui Ion Motroc. Ultima sa apariție în Giulești s-a produs în 2022, la inaugurarea noii arene a Rapidului. „Mi-a plăcut la inaugurare. Nu mai fusesem pe Giulești de peste 35 de ani. Cel mai mult m-a impresionat galeria, că pune suflet. Rapid a atras mereu lumea la stadion, era echipa oamenilor simpli”.

„Am început ca atacant. Mă antrenam pe ascuns, tata a aflat târziu, de la vecini. Pe la 15-16 ani, la un meci între Nitramonia, unde jucam, și Metrom Brașov, ni s-a accidentat portarul și am intrat eu în poartă. Am și apărat un penalty, mi-a plăcut, iar antrenorul mi-a zis: «Gata, portar rămâi!»”, a povestit Gheorghe Dungu anul trecut, pentru gsp.ro. Iar la 20 de ani ajungea deja la Rapid, inițial ca rezervă a celebrului Valentin Stănescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?