A murit Ion Predescu, fost judecător al Curţii Constituţionale; membrii CCR transmit condoleanţe familiei

A murit Ion Predescu, fost judecător al Curţii Constituţionale; membrii CCR transmit condoleanţe familiei

Ion Predescu, fost judecător al Curţii Constituţionale a României în perioada 2004 - 2013, a murit la vârsta de 93 de ani.

Reprezentanţii Curţii Constituţionale au transmis un mesaj de condoleanţe familiei fostului judecător.

"Membrii Curţii Constituţionale şi toţi cei care au avut privilegiul de a-l fi cunoscut şi de a fi lucrat împreună cu domnul prof. univ. dr. Ion Predescu îi vor purta o binemeritată preţuire şi o neştearsă amintire. Condoleanţe familiei îndoliate", este mesajul transmis de CCR.

Potrivit unui comunicat al CCR, Ion Predescu, absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi al Facultăţii de Litere şi Filosofie, va rămâne în memoria publică drept o personalitate marcantă a vieţii juridice şi politice din România.

Avocat din 1952, consilier şi director al BCAJ Craiova, senator din mai 1990, membru al Comisiei constituţionale a Adunării Constituante, preşedinte al Comisiei juridice a Senatului şi ministru al Justiţiei (1996), a participat la redactarea Constituţiei României (1991) şi a legilor care au pus bazele statului de drept şi democraţiei constituţionale, precizează CCR.

Ion Predescu a fost membru al Asociaţiei Juriştilor din România şi cadru didactic asociat la Facultatea de Drept din Craiova şi la Facultatea de Drept a Universităţii "Spiru Haret" din Bucureşti, precum şi autor a numeroase cărţi, articole şi studii publicate în revistele de specialitate.

Acesta a primit mai multe titluri şi distincţii: Steaua României în grad de Cavaler, Ordinul Serviciul credincios, Ordinul patriarhal Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Cetăţean de Onoare al municipiului Craiova, omagiat cu Meritul Academic.

Numit judecător al Curţii Constituţionale în anul 2004 pentru un mandat de 9 ani, "a reprezentat un important factor de echilibru, raţiune şi înţelepciune, punând în slujba justiţiei constituţionale întreaga sa erudiţie, experienţă profesională şi de viaţă, dar şi calităţile umane deosebite", se mai arată în comunicatul CCR. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…