A murit Lucian Pînzaru, unul dintre actorii emblematici ai Teatrului Dramatic din Galaţi

A murit Lucian Pînzaru, unul dintre actorii emblematici ai Teatrului Dramatic din Galaţi

Lucian Pînzaru, unul dintre actorii emblematici ai Teatrului Dramatic ''Fani Tardini" din Galaţi, s-a stins, marţi, din viaţă, la vârsta de 53 de ani, în urma unei boli necruţătoare, au anunţat reprezentanţii instituţiei de cultură.

 Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului va fi depus în foaierul Teatrului Dramatic, marţi, după ora 20,00. Cei care l-au îndrăgit pe actor îi vor putea aduce un ultim omagiu până miercuri seara.

Trupul actorului va fi incinerat joi, la Bucureşti. La dorinţa actorului, cenuşa sa va fi împrăştiată pe Dunăre, la Galaţi. ''Eu sunt un iubitor de Dunăre'', spunea Lucian Pînzaru, într-un interviu acordat în mai 2020.

''Teatrul din Galaţi este azi în doliu! Avem cu toţii un puternic gust al amărăciunii, al mâhnirii care ne strangulează şi ne amestecă gândurile, stările, sentimentele. Suntem, împreună, strâns legaţi de o mare şi copleşitoare tristeţe! Artistul care ne-a inspirat, Omul care ne-a dat cu generozitate din bogăţia lui interioară, el, Lucian, ne părăseşte acum, lăsându-ne cu sufletele şchioape! Ne gândim că Lucian a trăit aşa cum a vrut - şi a vrut să ardă pentru meserie, să iubească teatrul şi pe oamenii din el, să respecte şi să onoreze fără cusur publicul care i-a răsplătit munca şi talentul timp de peste 25 de ani. Teatrul din Galaţi a fost onorat că Lucian a ales să împartă scândura asta fascinantă cu trupa pe care a găsit-o aici! A fost un artist-reper, un devotat al teatrului făcut atent, precis şi fără jumătăţi de măsură. Rămas bun, Lucian Pînzaru!", se arată într-un comunicat transmis de Teatrul Dramatic ''Fani Tardini''.

 Actorul s-a născut pe 19 ianuarie 1968 la Dorohoi, judeţul Botoşani, a absolvit Facultatea de Teatru a Universităţii Naţionale de Arte ''George Enescu'' din Iaşi în anul 1994 şi a debutat ca actor pe scena Teatrului Dramatic din Galaţi pe 28 ianuarie 1995 în rolul Artur din spectacolul Tango de Slawomir Mrozek, regia Attila Vizauer.

Ultimul său rol pe scena Dramaticului gălăţean a fost Enachi Damian în spectacolul ''Salba Dracului" după Vasile Alecsandri, regia: Alexandru Dabija, ce a avut premiera pe 20 aprilie 2019.

 De-a lungul celor 26 de ani de carieră, Lucian Pînzaru a făcut peste 100 de roluri, cele mai multe pe scena Teatrului Dramatic ''Fani Tardini'', dar şi la Teatrul ''Maria Filotti'' Brăila, Teatrul de Stat Constanţa şi Teatrul ''George Ciprian'' Buzău.

Lucian Pînzaru a avut şi două experienţe cinematografice. În studenţie a jucat într-o producţie alb-negru puţin cunoscută, iar în 2006 i-a dat glas, la propriu, personajului Costică Bejan în filmul ''A fost sau n-a fost?'', regizat de Corneliu Porumboiu şi multi-premiat la Cannes 2006, TIFF 2006 şi Galele Gopo. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță