A murit vocea lui Batman. Actorul Kevin Conroy avea 66 de ani și suferea de cancer

A murit vocea lui Batman. Actorul Kevin Conroy avea 66 de ani și suferea de cancer

Actorul american Kevin Conroy, omul din spatele vocii grave a super-eroului Batman, a murit la vârsta de 66 de ani, potrivit reprezentantului său Gary Miereanu, informează CNN.com.

Kevin Conroy Foto Chelsea Guglielmino / Getty Images / AFP

DC Comics a confirmat la rândul său informaţia.

Conroy a decedat joi, la scurt timp după ce a fost diagnosticat cu cancer, a precizat Miereanu.

Munca depusă de Conroy în acest rol stă la baza fiecărei iterări a lui Batman pe care cultura populară a văzut-o de atunci.

El l-a interpretat pe Bruce Wayne şi pe alter ego-ul său Batman timp de ani de zile la TV, inclusiv în îndrăgita serie "Batman: The Animated Series", iar influenţa sa poate fi auzită în performanţele lui Christian Bale, Robert Pattinson şi ale altor actori care au dat viaţă acestui popular personaj.

Puţini actori pot spune însă că l-au jucat pe Batman la fel de des precum Conroy: el a apărut în peste 400 de episoade de televiziune ca voce a lui Dark Knight.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”