A opta noapte de proteste a polițiștilor francezi

A opta noapte de proteste a polițiștilor francezi

Polițiștii francezi au protestat din nou luni, la Paris, pentru a opta seară consecutiv, transmite AFP. Reprezentanții lor urmează să se întâlnească miercuri cu președintele Francois Hollande.

Câteva sute de polițiști în civil s-au adunat în liniște în piața Operei, din centrul Parisului, apoi au început scandările, cerând demisia ministrului de interne Bernard Cazeneuve și făcând apel la solidaritatea publicului. Ei au mărșăluit spre piața Vendome, unde se află ministerul justiției.

Câteva mașini de poliție și-au pornit scurt sirenele, evident în semn de solidaritate. Taxiuri, autobuze și pietoni au dat semne că sunt alături de polițiști, care cer suplimentarea efectivelor și dotări mai bune, precum și pedepse mai aspre pentru cei care agresează polițiști.

Protestele au început după ce patru polițiști au fost răniți într-o suburbie a capitalei franceze pe 8 octombrie, în urma unui atac cu o sticlă incendiară. Doi dintre ei au suferit arsuri grave, dar sunt acum în afara oricărui pericol. Incidentul a avut loc după un an greu pentru poliție, pe fondul stării de urgență declarate după o serie de atentate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”