AAP: Aproximativ 1.000 de hectare de teren împădurite cu peste 4,25 milioane de puieţi, în 'Luna Plantării Arborilor'

AAP: Aproximativ 1.000 de hectare de teren împădurite cu peste 4,25 milioane de puieţi, în 'Luna Plantării Arborilor'

Peste 4,25 milioane de puieţi forestieri au fost plantaţi, până la acest moment, pe aproximativ 1.000 de hectare, în cadrul campaniei "Luna Plantării Arborilor", derulată în perioada 15 martie - 15 aprilie, informează Asociaţia Administratorilor de Păduri (AAP), într-un comunicat de presă transmis, joi, AGERPRES.

"Pe data de 15 aprilie, tradiţional, se încheie 'Luna Plantării Arborilor', eveniment care are loc în fiecare an în perioada 15 martie - 15 aprilie. Anul acesta ne aflăm într-o situaţie total inedită şi cu condiţii diferite de desfăşurare a activităţilor economice datorită faptului că suntem în plină pandemie şi în stare de urgenţă. Din această cauză şi activităţile de împădurire au fost organizate de ocoalele silvice cu mare grijă, respectându-se toate măsurile de siguranţă cerute de starea actuală a lucrurilor. Dacă în alte ramuri ale economiei naţionale s-a putut pune pe 'pauză' activitatea, la noi, în silvicultură, nu putem spune 'stop' anumitor lucrări, pentru că ar avea urmări grave asupra stării pădurilor. Deşi sunt multe blocaje financiare în tot sectorul forestier, cu eforturi financiare mari ocoalele silvice de regim au reuşit până la această oră să finalizeze lucrările de împăduriri pe aproximativ 1.000 de hectare", se arată în comunicatul citat.

Potrivit AAP, până la ora actuală, au fost plantaţi peste 4,25 milioane de puieţi forestieri, iar acţiunile de plantare vor continua după sărbătorile de Paşte, astfel încât, la sfârşitul campaniei de împădurit, să fie depăşită o suprafaţă de 4.000 de hectare împădurită cu mai mult de 17 milioane de puieţi forestieri.

"Pe lângă aceste suprafeţe regenerate artificial prin lucrări de plantat, ocoalele silvice de regim au regenerat natural până la această dată o suprafaţă de aproximativ 900 hectare pe care, prin lucrări şi tratamente silvice (a se înţelege tăieri), au reuşit să instaleze regenerarea pe cale naturală a pădurii, care este calitativ superioară şi cu costuri financiare mai reduse decât regenerarea artificială prin plantat", precizează Asociaţia.

AAP a fost recunoscută ca fiind de utilitate publică prin HG nr. 405/03.06.2015. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…