Abuzul sexual asupra copiilor, o problemă în Marea Britanie

Abuzul sexual asupra copiilor, o problemă în Marea Britanie

Abuzul sexual asupra copiilor este o „epidemie naţională” în Marea Britanie, afectând milioane de victime, cu acţiuni josnice şi abominabile ascunse timp de zeci de ani, în condiţiile în care instituţiile şi politicienii au dat prioritate reputaţiei în detrimentul bunăstării tinerilor, potrivit unei anchete publice publicate joi, relatează Reuters.

Peste 6.000 de victime ai abuzului şi-au povestit experienţele. FOTO Shutterstock

Ancheta independentă privind abuzul sexual asupra copiilor (IICSA), una din cele mai ample şi mai costisitoare investigaţii de acest gen realizate vreodată în Marea Britanie, afirmă că este vorba despre o criză globală, în care copiii pot fi în pericol dacă nu sunt luate măsuri urgente.

Natura şi amploarea abuzului pe care l-am întâlnit au fost şocante şi profund tulburătoare", le-a declarat jurnaliştilor Alexis Jay, o expertă în domeniul asistenţei sociale, care a condus ancheta. „Acesta nu este doar o aberaţie istorică care s-a întâmplat cu zeci de ani în urmă, este o problemă în continuă creştere şi o epidemie naţională", a mai spus ea.

Ancheta a fost lansată în iulie 2014 după o serie de dezvăluiri îngrozitoare ale unor astfel de abuzuri, dintre care unele datează din urmă cu zeci de ani. Cel mai notabil caz se referă la fosta vedetă BBC, Jimmy Savile, după moartea sa aflându-se faptul că a fost unul dintre cei mai prolifici prădători sexuali din Marea Britanie.

În urma anchetei au fost publicate rezultatele a 15 investigaţii şi alte zeci de rapoarte, prezentând detalii despre abuzuri îngrozitoare comise în instituţii precum Biserica Catolică, Biserica Angliei şi centrul politic al Marii Britanii din Westminster.

Politicieni, lideri ai bisericii şi instituţii locale în domeniul asistenţei sociale au ignorat şi au ascuns astfel de acuzaţii pentru a proteja făptuitori şi reputaţii, potrivit anchetei, scrie Agerpres .

În cadrul anchetei au fost audiaţi 725 de martori de la începutul audierilor în februarie 2017 şi au fost procesate aproape 2,5 milioane de pagini de dovezi. Mai mult de 6.000 de victime şi supravieţuitori ai abuzului şi-au povestit experienţele în cadrul anchetei numite „Truth Project" (Proiectul Adevărului).

Alexis Jay a declarat că abuzurile au implicat copii, bebeluşi şi sugari şi au fost adesea însoţite de violenţe şi acte extreme de sadism.

Este josnic şi degradant, iar consecinţele sunt resimţite adesea de-a lungul vieţii pentru victime", a spus ea.

Jay a afirmat că în orice grup de 200 de copii, 10 băieţi şi peste 30 de fete sunt victime ale abuzului sexual înainte de vârsta de 16 ani.

Numărul celor care au suferit şi au continuat să sufere abuzuri este ridicat. Ancheta arată că un sondaj privind criminalitatea din 2019 a indicat că au existat 3,1 milioane de victime şi supravieţuitori ai abuzurilor în Anglia şi Ţara Galilor, sau aproximativ 7,5% din populaţia cu vârsta cuprinsă între 18 şi 75 de ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia