AC Milan - Napoli, în Liga Campionilor. A doua victorie a "Diavolilor" în 5 zile cu liderul din Serie A

AC Milan - Napoli, în Liga Campionilor. A doua victorie a "Diavolilor" în 5 zile cu liderul din Serie A

După ce a dat de pământ cu Napoli în urmă cu 5 zile în campionat, 4-0 chiar sub Vezuviu, AC Milan a reușit să treacă din nou de liderul din Serie A, 1-0, de data aceasta într-un meci cu miză mult mai mare, în ”sferturile” Ligii Campionilor.

AC Milan, bucurie maximă după victoria contra lui Napoli. Foto EPA EFE

Napoli a început ca din pușcă meciul, cu trei ocazii în primul sfert de oră. Krunic a scos de pe linia porții șutul lui Kvaratskhelia, apoi Maignan a respins de sub transversală încercările lui Anguissa și Zielinski. Milan a ripostat abia în minutul 25, fiind aproape de deschiderea scorului după o cursă de 50 de metri a lui Rafa Leao.

Golul a venit în poarta napoletanilor, în prelungirile primei reprize, după un contraatac finalizat de Bennacer. Tot până finalul primei părți, ”diavolii” au mai irosit două oportunități mari, prin Tonali și la bara lui Kjaer.

Italia, 99% sigură de o reprezentantă în finală

În repriza a doua, arbitrul român Istvan Kovacs l-a eliminat pe Anguissa, de la Napoli, în minutul 75, după al doilea cartonaș galben, fiind nevoit să ”îngălbenească” ambele formații pentru a mai liniști spiritele pe San Siro. Decizie bună a românului, la fel ca și la faza din final, când Milan a cerut un penalty la o intervenție asupra lui Saelemaekers. Kovacs a lăsat jocul să continue, iar verificările din camera VAR i-au dat dreptate arbitrului din Carei.

S-a încheiat 1-0 pentru milanezi, iar calificarea în semifinalele din Liga Campionilor se va decide în returul de pe 18 aprilie. Italia e aproape sigură că va avea o reprezentantă în finala competiției, câștigătoarea duelului dintre AC Milan și Napoli urmând a da piept în semifinale cu Inter Milano, deja cu un pas în careul de ași după ce a învins cu 2-0 pe terenul Benficăi Lisabona.

AC Milan - Napoli 1-0

A marcat: Bennacer (45+1)

AC Milan: Maignan - Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez - Krunic, Tonali - Diaz, Bennacer, Leao - Giroud. Antrenor: Stefano Pioli

Napoli: Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Rui - Anguissa, Lobotka, Zielinski - Lozano, Elmas, Kvaratskhelia. Antrenor: Luciano Spalletti

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro