Accesul la site-ul Bpnews.ro a fost blocat din cauza știrilor false semnate de pesedistul Ninel Peia

Accesul la site-ul Bpnews.ro a fost blocat din cauza știrilor false semnate de pesedistul Ninel Peia

Autoritățile au decis joi, 16 aprilie, blocarea accesului la site-ul bpnews.ro, după ce Grupul de Comunicare Strategică a analizat și a concluzionat că „autorii care publică pe acest portal persistă în lansarea unor teorii conspiraționiste de natură a instiga cetățenii la nerespectarea prevederilor din Ordonanțele Militare cu privire la distanțarea socială". În decizia ANCOM, obținută de HotNews.ro , sunt date ca exemplu mai multe articole semnate de Ninel Peia, care susținea printre altele că actuala epidemie ar fi o invenție a industriei BigPharma.

La solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a analizei Grupului de Counicare Strategică (GCS), Arbitrul telecom (ANCOM) a solicitat joi, 16 aprilie, furnizorilor de internet din România să blocheze accesul la site-ul bpnews.ro.

Nu este prima dată când autoritățile cer furnizorilor de internet să blocheze accesul la articole de pe acest site.

În urmă cu câteva săptămâni, pe 26 martie, Grupul Counicare Strategică (GCS) a cerut limitarea accesului către linkul unui articol de pe acest site.

Acum s-a decis blocarea totală a accesului.

  • Ce se arată în decizia de blocare a site-ului bpnews.ro




Click pentru a deschide

Arbitrul telecom arată în decizia transmisă furnizorilor de internet că potrivit analizei înaintate Ministerului Afacerilor Interne de către Grupul de Comunicare Strategică, „autorii care publică pe acest portal persistă în lansarea unor teorii conspiraționiste de natură a instiga cetățenii la nerespectarea prevederilor din Ordonanțele Militare cu privire la distanțarea socială”.

Grupul de Comunicare Strategică a considerat că se impune „dezactivarea site-ului www.bpnews.ro,” în considerarea informațiilor diseminate prin intermediul următoarelor articole, astfel:

  • - în articolul cu titlul „Vaccinarea – un experiment în masă” semnat de către domnul Ninel Peia, disponibil la adresa https://bpnews.ro/2020/03/03/vaccinarea-obligatorie-dictatura-bigpharma-s-a-declansat/#.XpcVPMgzaUk/, se afirmă faptul că „actuala epidemie este o invenție a industriei BigPharma care urmărește de fapt ascuns, respectiv vaccinarea obligatorie a tuturor cetățenilor”. Totodată, prin intermediul aceluiași articol autorul invocă existența unui proiect de lege în acest sens care ar fi pregătit în secret de Guvernul României, aspect care nu este atribuit nici unei surse, astfel: „Guvernul Orban lucrează la legea obligativității vaccinării. Noi, Nemul Românesc trebuie să ne opunem din răsputeri acestei decizii criminale care va fi impusă cu jandarmii înarmați la ușă. Trebuie să ne strângem, să protestăm și, la nevoie să ne apărăm însăși integritatea fizică. Acum nu mai e de joacă, la nevoie, va trebui să ieșim la luptă cum au făcut-o mereu românii când li se pregătea stingerea Neamului: cu furci, cu topoare, cu avem la mână! Ora crimei se apropie, să nu ne lăsăm duși ca mieii la tăiere! La luptă! La răscoală! Apărați-vă copiii! Apărați-vă familia! Apărați România! Nemernicii cei vânduți au construit premizele unui genocid absolut!”,
  • - în articolul intitulat „Grupul de Comunicare Strategică promovează eugenia lui SOROS prin FakeNews băgate în presa vândută deja către BigPharma”, semnat de către domnul Ninel Peia și publicat în 15 aprilie 2020, accesibil la următorul link https://bpnews.ro/2020/04/15/grupul-de-comunicare-strategica-promoveaza-eugenia-lui-soros-prin-fakenews-bagate-in-presa-vanduta-deja-catre-bigpharma/#.XpcY0sgzaUk, se enunță ideea că raportările zilnice ale Grupului de Comunicare Strategică având ca subiect numărul deceselor din România al pacienților depistați pozitiv cu noul Coronavirus, ar fi false. De asemenea, potrivit constatărilor din cadrul analizei efectuate de către Grupul de Comunicare Strategică, domnul Ninel Peia susține că, în buletinele de presă, Grupul de Comunicare Strategică specifică că decesele raportate ar avea drept cauză SARS-COV-2, astfel: „Cea mai oribilă dintre aceste fakenews este și cea mai preluată de întrega presă este aceasta: MORȚI de COVID – 19. Zilnic, Grupul de Comunicare Strategică anunță morți peste morți care au decedat din cauza lui SARS COV2, neluând în seamă bolile de care sufereau deja sărmanii oameni: faze terminale, probleme cardiace, dependenți de dializă sau loviți de hepatita C. Aceste boli, deși citate, nu pot fi cauza morții, că așa vrea mușchii GCS.”

Ninel Peia a fost exclus din PSD în 2016 după ce a scris pe blog că vaccinurile ar fi putut cauza îmbolnăvirile bebelușilor din Argeș

Amintim faptul că Ninel Peia a fost exclus din PSD, în anul 2016 după ce a scris pe blog că vaccinurile ar fi putut cauza îmbolnăvirile bebelușilor din Argeș.

Declaratia lui Peia a provocat un mic scandal și cu fostul ministru al Educației Daniel Funeriu. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook, într-o postare în limba engleză, că Peia este un imbecil și că cei care susțin că vaccinurile ar putea provoca moartea ar trebui sa fie aspru pedepsiți.

În replică, Peia a reacționat cu încă un articol pe blog, în care l-a atacat pe Funeriu și i-a transmis că așteaptă scuze.

În toamna anului trecut, Ninel Peia a fost candidat la alegerile prezidențiale susținut de Partidul Neamul Românesc. El a fost protagonistul unui eveniment inedit la inceputul lunii noiembrie 2019. Dat dispărut în cursul nopții de miercuri spre joi de la hotelul din Cluj unde era cazat, NInel Peia a fost găsit joi noapte la Mănăstirea Putna.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?