Accident al Sriwijaya Air în Indonezia: A doua cutie neagră a fost găsită, la aproape trei luni de la catastrofă

Accident al Sriwijaya Air în Indonezia: A doua cutie neagră a fost găsită, la aproape trei luni de la catastrofă

A doua cutie neagră a avionului Boeing al companiei Sriwijaya Air, prăbuşit în ianuarie în largul coastei indoneziene cu 62 de persoane la bord, a fost găsită, la aproape trei luni de la catastrofa aviatică, a anunţat miercuri Ministerul Transporturilor al Indoneziei, informează AFP.

Ministerul a anunţat o conferinţă de presă în legătură cu "descoperirea înregistratorului de voce din cockpit".

''Înregistratorul de voce (CVR) a fost găsit azi-noapte. Va fi nevoie de trei zile până la o săptămână pentru a-l decripta'', a declarat Soerjanto Tjahjono, preşedintele Comitetului Naţional pentru Siguranţa Transportului (KNKT) din Indonezia, citat de dpa.

CVR a fost găsit sub un metru de nămol pe fundul Mării Java, a mai precizat Soerjanto.

Aceste înregistrări ale conversaţiilor echipajului, precum şi cele ale turnului de control ar urma să aducă elemente importante în ancheta în curs, pentru a determina cauzele accidentului, în continuare inexplicabil.

Aparatul, un Boeing 737-500, a intrat în vrie circa 3.000 de metri în mai puţin de un minut pe 9 ianuarie, după care a dispărut în Marea Java, la câteva minute după decolare.

Echipajul nu a lansat o alertă şi nici nu a semnalat vreo problemă tehnică înainte de accident, iar aparatul era probabil intact când a plonjat în apă, potrivit anchetatorilor.

Potrivit unui raport preliminar al agenţiei indoneziene de securitate în transporturi, a fost detectată o "anomalie" a sistemului automat de propulsie, însă ancheta va continua pentru a determina cauzele prăbuşirii.

Prima cutie neagră, care conţine datele aparatelor de la bord, a fost găsită la scurt timp după accident, însă scafandri continuau să caute a doua cutie neagră, care şi-a pierdut baliza, pe fundul mării în largul Jakartei.

Acesta este primul accident soldat cu pierderi de vieţi omeneşti în care a fost implicat un avion al companiei indoneziene regionale Sriwijaya Air, de la înfiinţarea ei în 2013, însă sectorul aerian din Indonezia a cunoscut în ultimii ani mai multe asemenea tragedii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…