Accident feroviar în Italia/ MAE confirmă moartea cetăţeanului român; Consulatul de la Torino, în legătură cu familia victimei

Accident feroviar în Italia/ MAE confirmă moartea cetăţeanului român; Consulatul de la Torino, în legătură cu familia victimei

Ministerul Afacerilor Externe confirmă moartea cetăţeanului român în urma accidentului feroviar care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în Italia.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Torino s-a deplasat la unitatea medicală unde au fost transportate victimele accidentului feroviar, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), la solicitarea AGERPRES.

"Conform ultimelor informaţii rezultă faptul că una dintre cele două persoane decedate este de cetăţenie română. De asemenea, mai multe persoane au fost rănite uşor, însă au fost externate după acordarea de îngrijiri medicale", arată MAE.

Ancheta cu privire la circumstanţele producerii accidentului este în desfăşurare.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Torino, monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale şi cu familia victimei, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor, inclusiv prin facilitarea procedurilor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces, mai arată MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Torino: +39-011-249- 5775 ; +39-011-249-5264; +39-011-249-5064 ;+39-011-235-9053, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39-338-756-8134.

Două persoane au murit şi mai multe au fost rănite în urma deraierii unui tren , ce a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în nordul Italiei, nu departe de Torino. Conform La Repubblica şi Torino Today, una dintre cele două victime este un bărbat de origine română rezident în Busto Arsizio. Potrivit cotidianului La Repubblica, bărbatul de origine română ar fi fost rănit grav şi a murit imediat după ce a fost transportat la un spital din Torino.

A doua persoană care a decedat este conductorul trenului.

Trenul a deraiat după ce a lovit un camion de mare tonaj oprit la un pasaj cu puţin înainte de trecerea garniturii de tren şi trei vagoane au sărit de pe şine în urma impactului, potrivit imaginilor canalelor de televiziune.

"La 23,20 (21,20 GMT), trenul regional 10027 Torino-Ivrea a lovit un camion greu care, după ce a rupt bariera la o trecere peste calea ferată, s-a oprit pe şine", a indicat într-un prim comunicat compania ce gestionează reţeaua feroviară RFI, citată de media din Italia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

4 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori