Accidente rutiere grave produse în lume în 2021 (cronologie)

Accidente rutiere grave produse în lume în 2021 (cronologie)

Cel puţin 45 de persoane (46, potrivit agenţiei de presă bulgare BTA - n.r.), printre care 5 copii, au murit în noaptea de 22 spre 23 noiembrie în Bulgaria într-un accident de autocar care a luat foc, informează AFP. Potrivit primelor informaţii, victimele erau originare din Macedonia de Nord, unde era înmatriculat autocarul.

Accidentul a avut loc pe autostrada Struma din apropierea localităţii Bosnek, la 40 km sud de Sofia, a precizat comisarul Nikolai Nikolov, responsabil al Serviciului de luptă împotriva dezastrelor, la televiziunea publică BNT. "Şapte pasageri au fost salvaţi" şi evacuaţi spre un spital din capitală: două femei şi cinci bărbaţi, a adăugat el.

Autocarul a izbit bariera de protecţie, dintr-un motiv încă nestabilit. Drumul a fost recent renovat cu fonduri UE, unde Bulgaria este membră din 2007.


***

Cel mai recent accident rutier grav din Bulgaria a avut loc în august 2018, când 17 pasageri au murit, în timp ce vehiculul, în care se aflau, circula pe o ploaie torenţială. La bordul vehiculului se aflau turişti bulgari ce se întorceau dintr-o excursie la o mănăstire aflată într-o regiune montană, la nord de Sofia.

***

În 2021, au avut loc pe mapamond mai multe astfel de evenimente rutiere, soldate cu multiple decese şi persoane rănite:

6 noiembrie - Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi 3 rănite într-un accident rutier implicând mai multe vehicule, produs pe o autostradă din centrul Mexicului.
3 noiembrie - Cel puţin 26 de persoane au murit, după ce un autobuz de pasageri a căzut într-un şanţ în Kashmirul administrat de Pakistan

20 octombrie - Nouăsprezece egipteni au murit după ce un camion a lovit microbuzul în care se aflau într-un sens giratoriu din Cairo. Camionul a intrat pe contrasens lovind microbuzul şi provocând moartea şoferului şi a celor 18 pasageri.

6 septembrie - Cel puţin 23 de persoane au murit şi alte 13 au fost rănite în Bolivia după ce un autocar a căzut într-o râpă 400 de metri, în apropiere de localitatea Keraya din centrul ţării.

31 august - Cel puţin 32 de persoane, între care doi copii, şi-au pierdut viaţa şi alte 22 de persoane au fost rănite după ce un autocar s-a prăbuşit într-o râpă, în centrul statului Peru.
28 august - Cel puţin 16 persoane au murit în Peru, pe ruta montană Cotabambas-Cusco, după ce autobuzul în care se aflau a părăsit carosabilul şi a căzut într-o prăpastie cu adâncimea de 200 de metri.
27 august - Cel puţin 16 persoane au murit în Peru după ce autobuzul în care se aflau a ieşit de pe şosea şi a căzut într-o prăpastie de 200 de metri.
15 august - Opt persoane au murit într-un accident pe o autostradă din Ungaria, la 70 de kilometri sud-vest de Budapesta.
8 august - 14 persoane au murit şi 18 au fost rănite într-un accident de autobuz în provincia vestică turcă Balikesir.
4 august - Cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi alte 33 rănite într-un accident rutier în Mali. Accidentul s-a produs la 20 de kilometri de oraşul Segou.

7 iunie - 62 de persoane şi-au pierdut viaţa şi zeci au fost rănite în deraierea unui tren urmată de o coliziune cu un alt tren de pasageri, în sudul Pakistanului.

12 aprilie - 20 de pasageri au murit, alţi 14 au fost răniţi într-un accident de autobuz în Peru, în regiunea nordică Ancash.

2 martie - O coliziune între un vehicul supraîncărcat cu pasageri şi un camion s-a soldat cu 13 morţi, în sudul Californiei.

16 februarie - Un autobuz s-a prăbuşit în albia unui râu din apropierea oraşului indian Satna, din Madhya Pradesh, accidentul soldându-se cu 53 de morţi.
6 februarie - Şase persoane au murit şi alte 40 au fost rănite într-un accident rutier, produs în apropiere de Przemysl, sud-estul Poloniei, după ce un autocar cu 57 de persoane la bord, a părăsit carosabilul.

27 ianuarie - O coliziune între un autobuz şi o cisternă s-a soldat cu 53 de morţi şi 29 de răniţi în apropierea oraşului Dschang din Camerun. AGERPRES/(Documentare - Cerasela Bădiţă, Suzana Cristache Drăgan, editor: Irina Andreea Cristea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante