Acţiune de omagiere a sacrificiul militarilor români căzuţi la datorie, miercuri, în Parcul Carol

Acţiune de omagiere a sacrificiul militarilor români căzuţi la datorie, miercuri, în Parcul Carol

Copiii personalului român decedat în acţiuni militare, misiuni şi operaţii internaţionale vor planta, miercuri, un stejar în Parcul Carol, în cadrul unei acţiuni de onorare a sacrificiul militarilor români căzuţi la datorie pentru pace în afara teritoriului naţional, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Stejarul va fi plantat în Parcul Carol

Activitatea este organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Păcii şi promovează prietenia şi înţelegerea între naţiuni, arată sursa citată.

Arborele plantat, "Copacul Păcii", va fi un stejar, copacul naţional al României, iar în faţa acestuia va fi fixată o coloană metalică pe care sunt inscripţionate elementele de identificare ale copacului şi prilejul cu care acesta a fost plantat, precizează MApN.

La sfârşitul ceremoniei de plantare, vor fi depuse flori şi vor fi ţinute momente de reculegere la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I şi la Monumentul eroilor căzuţi în teatrele de operaţii din Parcul Tineretului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cât s-o fi dat pentru porcăria asta? Și, mai ales, cine a luat? În Ro, nimic nu este întâmplător!

2 Așa arată un bloc nou din Arad după cutremurul de 5,3...

3 Ce se întâmplă în realitate în Ucraina? „În fosta mea echipă erau opt bărbați. Cinci dintre ei au fugit din țară ilegal”

4 Barajul de la Nova Kahovka, detonat la ordinului unui general rus beat?

5 „Caracatița” lui Ciolacu