Activista pakistaneză pentru drepturile femeilor Malala Yousafzai s-a căsătorit

Activista pakistaneză pentru drepturile femeilor Malala Yousafzai s-a căsătorit

Activista pakistaneză pentru drepturile femeilor Malala Yousafzai, care a supravieţuit unui atac al talibanilor pakistanezi în 2012, s-a căsătorit marţi la Birmingham, în centrul Angliei, a anunţat aceasta pe reţelele de socializare, potrivit AFP.

"Azi este o zi preţioasă din viaţa mea. Asser şi cu mine ne-am unit destinele pentru a fi parteneri pe viaţă", a scris ea pe Twitter , însoţind postarea de o fotografie cu ea şi cu noul ei soţ în ziua nunţii lor.


"Am organizat o ceremonie nikah restrânsă acasă, în Birmingham, împreună cu familiile noastre. Vă rugăm trimiteţi-ne rugăciunile voastre. Suntem încântaţi să pornim împreună în călătoria ce va urma", a adăugat câştigătoarea Premiului Nobel pentru Pace 2014.

Nikah-ul este o formă de contract de căsătorie islamică.

Malala a scăpat în 2012 dintr-un atac comis de talibanii pakistanezi. Jihadiştii grupării Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) au dat buzna în autobuzul şcolar care o ducea acasă, în valea râului Swat (nord-vest), şi au împuşcat-o în cap.

Malala, acum în vârstă de 24 de ani, a devenit de atunci un simbol global al drepturilor fetelor la educaţie. Ea locuieşte în Marea Britanie împreună cu familia ei şi este absolventă a prestigioasei Universităţi Oxford. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”