Actorul Ion Besoiu a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu

Actorul Ion Besoiu a fost înmormântat, sâmbătă, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu.

Cel care a rămas în memoria românilor drept Anton Lupan, căpitanul goeletei Speranța din filmul "Toate pânzele sus", își va dormi somnul de veci pe Aleea Artiștilor, în apropierea unui alt mare actor al teatrului și filmului românesc — Radu Beligan, dar și al interpreților Cristian Pațurcă și Tatiana Stepa. Actorul se va odihni în cavoul familiei, alături de cea de a patra soție, Luminița Besoiu.

Ion Besoiu a fost înmormântat cu trei salve de foc, trase de militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazu", și în aplauzele a zeci de bucureșteni.

Printre cei care au venit să îi aducă un ultim omagiu s-au numărat ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, actorii Alexandru Arșinel, George Ivașcu, Adrian Titieni, Mihai Constantin, regizoarea Alice Barb, jurnalistul George Stanca, fostul fotbalist Gino Iorgulescu, medicul Monica Pop.

"Este o zi tristă pentru teatrul românesc, pentru filmul românesc. Încă un nume mare al scenei și filmului românesc pleacă dintre noi. Dacă ne gândim că anul trecut i-am pierdut pe Mircea Albulescu, Radu Beligan, Marin Moraru, iată că nici 2017 nu începe deloc bine. Am avut șansa să îl cunosc pe Ion Besoiu și să îi admir rolurile importante din film, de la un rol pe care îl știu toți, Anton Lupan din 'Toate pânzele sus', până la marile sale roluri care l-au consacrat la Teatrul Bulandra. Îmi exprim regretul meu și sunt alături de familia maestrului Ion Besoiu", a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu.

Actorul Ion Besoiu a murit miercuri, la vârsta de 85 de ani.

În martie 2001, la împlinirea vârstei de 70 de ani, artistul a fost decorat cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler pentru "dezvoltarea artei teatrale românești, prin prestigioasa și remarcabila sa activitate de actor, director de teatru și pedagog".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ / Guvernul PSD, RUȘINEA Europei, a încercat să ÎNȘELE Comisia Europeană și să deconteze din fonduri UE pr…

2 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

3 Rareș Bogdan o calcă-n picioare pe „Proasta Pământului” după minciuna despre fabrica Volkswagen!

4 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

5 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț