Actorul Martin Landau, premiat cu Oscar pentru rolul din "Ed Wood", a murit la vârsta de 89 de ani VIDEO

Actorul Martin Landau, premiat cu Oscar pentru rolul din "Ed Wood", a murit la vârsta de 89 de ani VIDEO

Actorul american Martin Landau, protagonist al serialului de televiziune "Mission: Impossible" și premiat cu Oscar pentru rolul secundar interpretat în filmul "Ed Wood", regizat de Tim Burton, a murit sâmbătă la Los Angeles, la vârsta de 89 de ani, a anunțat duminică agentul său, Dick Guttman, citat de AFP.

Originar din Brooklyn, Martin Landau și-a început cariera în anii 1950 pe Broadway și a debutat în cinematografie cu un rol în filmul cult "North by Northwest", de Alfred Hitchock, în 1959.

A apărut apoi pe afișele unor filme celebre, precum "Cleopatra", "The Greatest Story Ever Told" și "Nevada Smith", înainte de a cunoaște succesul pe plan internațional grație serialului de televiziune "Mission: Impossibile", în care a interpretat personajul Rollin Hand.

În 1995 a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar grație interpretării personajului Bela Lugosi în filmul "Ed Wood", regizat de Tim Burton. A primit alte două nominalizări la Oscar, pentru rolurile secundare din filmele "Tucker: The Man and His Dream" (1988), de Francis Ford Coppola, și "Crimes and Misdemeanors" (1989), de Woody Allen.

În ultimii ani ai carierei sale, Martin Landau s-a făcut din nou remarcat în televiziune, grație evoluțiilor sale din serialele "Entourage" și "Without a Trace".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...