Actorul Salman Khan, condamnat la cinci ani de închisoare, rămâne liber până la judecarea apelului

Actorul Salman Khan, condamnat la cinci ani de închisoare, rămâne liber până la judecarea apelului

Actorul indian Salman Khan, unul dintre cele mai mari staruri de la Bollywood, condamnat miercuri la cinci ani de închisoare, va rămâne liber până la judecarea apelului, a decis Curtea Supremă din India, informează CNN.

Actorul Salman Khan, condamnat la cinci ani de închisoare, pentru un accident de automobil din 2002 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Salman Khan a fost condamnat miercuri la cinci ani de închisoare cu executare, pentru acuzaţia de ucidere din culpă după ce, în urmă cu 13 ani, a lovit mortal cu maşina un bărbat şi a fugit de la locul accidentului.

Potrivit CNN , actorul ar fi trebuit să fie încarcerat vineri, însă, în urma apelului său, Curtea Supremă a decis suspendarea punerii în aplicare a condamnării acestuia până în luna iulie, când vor avea loc audierile în acest caz.

Decizia a fost primită cu urale de fanii starului indian care se aflau în exteriorul tribunalului la momentul anunţului deciziei judecătorilor Curţii Supreme.

Pe 28 septembrie 2002, Salman Khan a lovit cu maşina cinci persoane fără adăpost, care dormeau pe un trotuar din suburbia Bandra (Mumbai), accident soldat cu moartea unui bărbat şi cu rănirea celorlalte patru persoane, informează bbc.com .

După ce procesul a trenat mai mulţi ani, în iulie 2013, un judecător a schimbat încadrarea de omor prin imprudenţă în aceea de omor din culpă.

Actorul indian a declarat în timpul procesului că şoferul lui se afla la volan în momentul producerii accidentului. Judecătorul a considerat însă că actorul era persoana care a condus automobilul şi, de asemenea, că starul bollywoodian se afla sub influenţa alcoolului.

Starul indian risca în acest proces o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

Salman Khan este unul dintre cele mai mari staruri de la Bollywood şi a jucat în peste 80 de filme cu mare succes la public. El este însă şi o vedetă controversată, fiind adesea descris ca "băiatul rău" al Bollywood-ului. Este de aşteptat ca acest proces să îi afecteze cariera, care a urmat o traiectorie ascendentă în ultimii ani.

În 2006, Khan a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a vânat o căprioară dintr-o specie protejată, dar a fost eliberat pe cauţiune, după ce a petrecut mai puţin de o săptămână după gratii.

În noiembrie 2013, Salman Khan a fost în Sibiu, unde a turnat mai multe scene pentru filmul "Jai Ho", regizat de către fratele său Sohail Khan.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

2 Bianca Censori a făcut din nou furori în Italia...

3 Așa o fi? /

4 VIDEO „N-ai față pentru mașina aia”, „De unde ai avut banii?”

5 De citit...