Acuzații de trădare la adresa lui Macron, din partea unui politician francez. Sunt vizate declarațiile sale despre armele nucleare franceze

Acuzații de trădare la adresa lui Macron, din partea unui politician francez. Sunt vizate declarațiile sale despre armele nucleare franceze

Liderul partidului Patrioților, Florian Philippot, a numit și cuvintele președintelui țării „o ruptură fundamentală cu doctrina franceză”.

Președintele francez Macron. Foto: EPA-EFE

Liderul partidului Patrioților Francezi, Florian Philippot, consideră că declarațiile președintelui țării, Emmanuel Macron despre acordarea accesului Uniunii Europene la armele nucleare ale Franței constituie înaltă trădare. El a scris despre asta vineri pe X (fostul Twitter).

După cum și-a amintit politicianul, în timpul vizitei sale în Suedia, Macron a spus că „Franța are responsabilitatea de a-și pune mijloacele de descurajare nucleare la dispoziția Uniunii Europene”.

"Aceasta este o înaltă trădare. <...> Aceasta este o ruptură fundamentală cu doctrina franceză. Cu gaullismul. Armele nucleare sunt indisolubil legate de suveranitatea noastră națională", a spus Filippo. "De fapt, acesta este un transfer al lor către UE: asta înseamnă că le putem folosi mâine, de exemplu, în cazul unui război între Polonia sau Letonia cu Rusia.”

Partidul Patrioților a fost creat în februarie 2018 pe baza asociației cu același nume. El intenționează să ceară ieșirea Franței din UE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat