ADEVĂRUL din spatele supravieţuirii miraculoase din Pacific: Ce spun experţii despre povestea naufragiatului

ADEVĂRUL din spatele supravieţuirii miraculoase din Pacific: Ce spun experţii despre povestea naufragiatului

Naufragiatul salvadorian José Salvador Alvarenga, care a susţinut că a plutit în derivă timp de 13 luni în Oceanul Pacific, a trecut cu succes testul cu detectorul de minciuni, a afirmat vineri un medic angajat de o casă americană de avocatură.

Naufragiatul salvadorian a trecut cu succes testul cu detectorul de minciuni

"Domnul Alvarenga nu minte (...), ceea ce afirmă este coerent", a anunţat pentru presă doctorul Maria Elena Revelo, angajată de casa americană de avocatură Masonek Law Offices pentru a-l supune pe naufragiat unui test de 82 de întrebări cu poligraful (detectorul de minciuni).

Pe parcursul efectuării testului, naufragiatul a rămas "stabil din punct de vedere emoţional, ceea ce dovedeşte că povestea sa este reală", a adăugat Revelo.

Potrivit spuselor sale, puse la îndoială de unii specialişti, naufragiatul José Salvador Alvarenga, în vârstă de 37 de ani, a plutit în derivă timp de 13 luni după o pană la motorul ambarcaţiunii sale, survenită în decembrie 2012, în largul statului Chiapas, în sudul Mexicului, ţară în care s-a stabilit în urmă cu 15 ani.

El a reapărut pe Insulele Marshall, la 12.500 kilometri distanţă de punctul de plecare, şi a afirmat pentru presa locală că a supravieţuit hrănindu-se cu păsări şi peşte şi bând sânge şi urină de broască ţestoasă.

Un tânăr de 24 de ani care l-ar fi însoţit a murit în primele luni ale periplului.

Pescarul suferă în prezent de fobie de mare şi se află sub tratament psihologic.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 Asta e Rusia, oameni buni!