Adina Alberts, cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor

Adina Alberts, cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor

Medicul estetician Adina Alberts este cercetată disciplinar de către Colegiul Medicilor în urma numeroaselor postări făcute pe tema COVID-19, potrivit ziare.com.

În cea mai recentă postare, medicul Adina Alberts susţinea că pacienţii COVID sunt "trataţi aiurea, cu tot felul de medicamente experimentale" şi ii sfătuia pe aceştia să le ceară medicilor Ivermectină, medicament neaprobat pentru tratarea infecţiei cu SARS-CoV-2. Mai mult, ea le cerea oamenilor să nu meargă la spital.
Plângerea împotriva Adinei Alberts a fost făcută de către farmacistul Miclaus George. Potrivit ziare.com , farmacistul este cel care a anunţat că medicul este cercetat disciplinar de Colegiul Medicilor.
Reacţia Adinei Alberts
Medicul Adina Alberts a reacţionat, pe Facebook, în urma anunţului că ar fi cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor. Ea a oferit explicaţii privind postările sale controversate pe tema COVID-19 şi a mărturisit că nu este prima dată când este chemată să ofere explicaţii la Colegiul Medicilor.
"Dragii mei, ştirea acesta este mai degrabă o non ştire. Orice nebun poate face reclamaţie/plângere/sesizare împotriva oricui, oriunde. Lăsând la o parte această declaraţie general valabilă, în cazul de faţă, un domn farmacist a fost extrem de deranjat de faptul că eu am postat pe facebook o schemă de tratament cu care marea majoritate a medicilor de familie din România este de acord. Am făcut acest lucru pentru că orice bolnav care, din varii motive, nu a intrat suficient de repede în legătură cu medicul de familie să ştie ce are de făcut, cunoscut fiind faptul că fiecare zi este esenţială în evoluţia acestei boli.
Revenind la sesizare, Colegiul Medicilor are obligaţia legală să înregistreze orice reclamaţie şi să iniţieze cercetări. De astfel, nu este prima dată când sunt chemată, în pandemie, la Colegiul Medicilor. Ca o paranteză. Ştiţi, în 20 de ani de carieră nu am fost chemată niciodată la Colegiul Medicilor pentru vreo culpă profesională! Anul trecut a trebuit să dau explicaţii despre o postare în care criticam aspru nişte articole din draftul de Lege a Carantinării care a fost supus dezbaterii publice timp de 30 de zile. Evident că am şi eu dreptul contituţional să îmi spun un punct de vedere. La fel ca şi dvs, şi ca oricare alt cetăţean al acestei ţări! Şi bine am făcut, acele articole amendate şi de mine, pe lângă mulţi alţii, au fost eliminate din varianta finală a Legii", a scris Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.
Ultima postarea a Adinei Alberts pe tema COVID-19:
"Dragii mei, sunteţi internaţi în Spitale cu COVID, cereţi medicilor să vă spună schema de tratament pe care v-o administrează. Au obligaţia să vă informeze! Am informaţii că sunt mulţi pacienţi trataţi aiurea, cu tot felul de medicamente experimentale, scumpe, fără indicaţiei în COVID, iar complicaţiile îşi fac apariţia. Nu acceptaţi Kaletra pentru tratarea COVIDULUI. Aveţi acest drept, conform art. 18 şi 19 din Legea 46 din 2003. Acţionaţi până nu e prea târziu!
Aveţi părinţi sau rude apropiate internate în spitale în stadii medii/grave de Covid, cereţi-le acestora, cât mai puteţi, acordul în scris, consemnat şi în fişa de internate, că să puteţi avea acces la informaţii despre schemă de tratament aplicată. Asta pentru situaţia de nedorit dar posibilă în care lucrurile se complică şi pacientul devine inconştient. Cereţi să verificaţi cu ochii dvs, fişa de tratament a rudei dvs, pe baza împuternicirii primite, conform art 22 şi a art 24 pct 2), din Legea 46 din 2003.
Iar dacă nimic nu mai funcţionează, cereţi medicilor să le dea Ivermectina! Dacă refuză, cereţi-le din nou! Şi dacă totuşi refuză cu vehemenţă, scrieţi-mi mie în privat! Aveţi grijă că să aveţi dovezi că aceşti medici au refuzat să încerce ORICE că să va salveze persoană apropiată.
Şi mai important decât orice, nu mergeţi la spital dacă nu este musai... Aplicaţi, din primul moment, schemă completă de tratament, imediat ce aveţi suspiciunea că aţi avea COVID. NU PIERDEŢI NICIO ZI!", a scris Adina Alberts pe pagină ei de Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina