Adormi imediat ce pui capul pe pernă? Specialiștii spun că este un semn rău: ce ascunde acest obicei

Adormi imediat ce pui capul pe pernă? Specialiștii spun că este un semn rău: ce ascunde acest obicei

Cu toții ne simțim mai bine după un somn odihnitor. Conform dr. Sophie Bostock, supranumită „Savanta somnului”, dacă adormiți în mai puțin de cinci minute înseamnă că probabil sunteți privat de somn, relatează Daily Mail.

Adulții au nevoie între șapte și nouă ore de somn. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Dr. Sophie Bostock a atenționat că în cazul în care adormiți imediat ce puneți capul pe pernă aceasta ar fi putea fi un „semn rău”. De asemenea, în cazul în care durează mai mult de jumătate de oră pentru a adormi acesta ar putea fi un motiv de îngrijorare.

În cadrul podcastului Her Spirit, găzduit de fosta prezentatoare BBC Breakfast Louise Michin, „Savanta Somnului” a dezvăluit că persoanele private de somn sunt mai predispuse să ia hotărâri greșite.

În vreme ce adulții au nevoie între șapte și nouă ore de somn , copiilor li se recomandă între 9 și 13 ore, conform Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS).

Totodată, NHS estimează că majoritatea oamenilor au nevoie în medie de 14 minute pentru a adormi.

În cadrul podcastului, dr. Bostock a afirmat: „Dacă adormiți imediat ce puneți capul pe pernă, acesta este un semn de lipsă de somn. Dacă adormiți în cinci minute sunt semne că aveți nevoie de mai mult somn”.

„Savanta somnului” a dezvăluit că secretul unui somn odihnitor constă în a adormi în mai puțin de 20 de minute.

Între 15 și 20 de minute pentru a adormi este normal, dar dacă durează mai mult de o jumătate de oră în mod regulat, ar trebui să vă revizuiți obiceiurile de somn", a afirmat dr. Bostock.

„Când suntem obosiți suntem foarte predispuși la tergiversarea somnului, așa că încercați să luați deciziile legate de somn atunci când nu sunteți obosiți”, a mai adăugat ea.

Dr. Bostock a recomandat că cel mai bun mod de a vă îmbunătăți modelul de somn este să vă băgați în pat doar atunci când vă simțiți cu adevărat obosiți.

Nu te băga în pat până când nu îți este somn. Când simțiți că pleoapele devin grele, acesta este un indiciu că organismul dumneavoastră este gata de culcare”, a declarat dr. Sophie Bostock.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”