Adrian Năstase despre LAȘII Ponta și Cazanciuc și EROUL Dragnea. Propune pedepsire VIOLATORILOR prin ,,.. agățarea lor de instalație un anumit număr de ore''.

Adrian Năstase despre LAȘII Ponta și Cazanciuc și EROUL Dragnea. Propune pedepsire VIOLATORILOR prin ,,.. agățarea lor de instalație un anumit număr de ore''.

Fostul preşedinte PSD, penalul Adrian Năstase, face o analiză "la sânge" a situaţiei din PSD, după alegerea lui Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte interimar. Penalul critică felul în care au stat lucrurile în partid în perioada în care PSD a fost condus de Ponta și salută, cu speranță pentru toți penalii, alegerea lui Dragnea.

"Nu am vrut sa scriu despre Cex, inainte de Cex. In opinia mea, a fost un vot impotriva unui anumit mod de a face politica de partid. Victor Ponta s-a concentrat pe activitatea de guvernare si a ignorat activitatea de partid. Departamentele nu au mai functionat. Sedintele BPN erau doar ocazii de transmis mesaje, nu brain storming-uri cu cei din teritoiu. Succesiunea de compromisuri, coabitari, uniuni personale, deplasarea spre centru (sub imperiul guvernarii), fara corectii ideologice, pierderea sentimentului de solidaritate, pierderea alegerilor prezidentiale, numirile guvernamentale fara o consultare in partid, transformarea congresului anuntat in Consiliu National si apoi incercarea de amanare a Congresului pana in 2017 au fost doar cateva din motivele pentru care membrii Cex au votat pentru Dragnea", scrie Adrian Năstase pe blog.

Năstase îl ia la ţintă şi pe ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, pe care îl acuză că lasă domeniul total pe mâna CSM. Acesta spune că Dragnea a fost ales şi "cu speranta ca unele lucruri vor putea fi indreptate. Spre exemplu, prin formularea unei politici a guvernului in domeniul justiei. Actualul ministru al justitiei crede ca toata responsabilitatea in aceasta materie revine CSM. Gresit. Astfel, in ceea ce priveste violatorii in grup, ministrul poate propune inasprirea pedepselor prin modificarea Codului penal (daca il lasa ambasada americana), eventual pedepsirea violatorilor prin agatarea lor de instalatie un anumit numar de ore. Pot fi si alte idei. Asta e sarcina ministrului si nu a televiziunilor", mai scrie Năstase.

Penalul Adrian Năstase este critic şi cu americanii şi cei care stau "proptiţi în porţile ambasadelor". Nici Gabriel Oprea nu scapă, acesta fiind văzut ca un adversar de fostul premier.

"Sigur ca stand proptiti in portile ambasadelor, ei nu se vor ocupa decat de „problemele” de coruptie. Astfel, obiectivul, va fi atins – marele capital romanesc va disparea complet iar romanii vor oferi in continuare munca ieftina pentru capitalul strain (aici sau afara). Ati aflat deja, capitalul american nu merge acolo unde este coruptie. De aceea,el merge in China, pentru ca acolo nu este coruptie. Romanii asteapta o schimbare de atitudine, interna si externa. Membrii PSD – cel putin, cei cu care am vorbit- de asemenea. Sigur ca Dragnea are o serie de vulnerabilitati. El reprezinta insa o sansa de a schimba abordarea partidului, de a o dinamiza, de a clarifica relatiile cu UNPR. Gabriel Oprea poate fi prieten cu liderii PSD dar partidul lui va deveni principalul competitor pentru voturile stangii si va candida separat in alegerile din 2016. Rovana Plumb, ca presedinte al Consiliului National, se poate ocupa de departamentele partidului. Ar trebui revitalizat sediul din Ion Ionescu de la Brad. Nu trebuie renuntat la el. Unde sa se tina sedintele de departamente? In munti? In cele 10 camere din Kiseleff? Mesajul de la Cex, rezultatul votului au dat un ultimatum liderilor actuali ai PSD. Pana in noiembrie, la Congres, trebuie schimbata strategia, trebuie renuntat la excluderi, trebuie refacuta echipa. Daca nu, probabil ca la Congres, va avea loc o schimbare radicala", mai notează Adrian Năstase pe blog.


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

3 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

4 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

5 STS / Șapte indicii că telefonul tău mobil ar putea fi virusat