Adrian Năstase despre noul Guvern: Este clar, s-a schimbat "lanțul de comandă"

Adrian Năstase despre noul Guvern: Este clar, s-a schimbat "lanțul de comandă"

Formula noului Cabinet arată, dincolo de personalitatea celor desemnați, că "s-a schimbat 'lanțul de comandă'", iar rolul șefului Guvernului, după acomodare, va fi unul extrem de important, consideră fostul premier Adrian Năstase.

"După zile întregi de speculații referitoare la compunerea Guvernului, iată, s-a făcut anunțul cel mare. Dincolo de personalitatea celor desemnați, este clar, s-a schimbat 'lanțul de comandă'. Asta este și bine și rău. Guvernul va funcționa sub ochiul mai atent al Parlamentului, dar și al Comisiei de la partid. În felul acesta, deciziile vor fi mai bine 'cumpănite', dar libertatea de decizie a miniștrilor și a Guvernului va fi mai mică. Echipa guvernamentală se va ocupa, în principal, de administrarea unor obiective DEJA stabilite. Vom vedea... Rolul lui Sorin Grindeanu, după acomodare, va fi foarte important", a scris Năstase, pe blogul personal.

El a precizat că pe unii dintre viitorii miniștri îi cunoaște foarte bine, iar cu unii a colaborat în perioada în care a fost premier.

"Pe unii dintre cei propuși îi știu foarte bine. Teodor Meleșcanu, de exemplu, a fost secretar de stat în echipa mea, în perioada în care am fost ministru la Externe, între 1990 și 1992. Petre Daea — un profesionist excepțional — a fost în echipa mea, mai târziu, în perioada în care am condus Guvernul. Un buldog. Va avea un rol important în redinamizarea agriculturii și irigațiilor. De asemenea, Șerban Valeca. Este un bun specialist în domeniul cercetării nucleare. Pavel Năstase a condus o lungă perioadă de timp Academia de Studii Economice. Dar, interesant, el a condus și INA (Institutul Național de Administrație) de la momentul creării sale. Îl știu de multă vreme și pe Florin Iordache. Sunt convins că știe ce are de făcut la ministerul pe care îl va conduce", a detaliat Adrian Năstase.

Potrivit acestuia, sunt și oameni mai tineri care vin "din 'rezerva de cadre'", care vor avea prilejul să dovedească faptul că alegerea lor a fost judicioasă.

"Vom avea, în paralel, o accentuare a activității legislative, cu speranța normalizării vieții în domeniile economic, social, dar și al justiției (mă refer la eliminarea unor abuzuri). Și, sub acest aspect, rolul lui Liviu Dragnea va fi important. La fel și cel al lui Călin Popescu-Tăriceanu. Succes!", a transmis fostul premier.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

3 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

4 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei

5 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone