Adrian Streinu-Cercel: Copiii sunt mai puţin expuşi la coronavirus; atacă în special persoanele în vârstă

Adrian Streinu-Cercel: Copiii sunt mai puţin expuşi la coronavirus; atacă în special persoanele în vârstă

Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, a declarat, luni seară, că persoanele în vârstă sunt mai vulnerabile la infectarea cu coronavirus, în timp ce copiii sunt mai puţin expuşi la acesta.

"Este un virus care atacă în special persoanele în vârstă. Copiii sunt mai puţin expuşi la acesta", a precizat Streinu-Cercel, într-o conferinţă alături de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

El a mai spus că achiziţia termoscanerelor va fi realizată în cel mai scurt timp, procedură ce este derulată prin Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, din subordinea Ministerului Finanţelor.

Streinu-Cercel a făcut apel la calm şi a arătat că gripa sezonieră afectează foarte mulţi români şi totuşi nu se vorbeşte atât de mult de ea. AGERPRES/(A - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu