Adrian Ţuţuianu: Gestul primarului PSD din Pucioasa de a semna petiţia #FărăPenali este unul inacceptabil

Preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a precizat, luni, într-un comunicat de presă, că gestul primarului PSD din Pucioasa care a anunţat că a semnat petiţia ''Fără Penali în funcţii publice'' este inacceptabil şi va fi analizat în forurile statutare a le partidului.

''Acţiunea domnului Ana Constantin, precum şi declaraţiile din jurul acesteia, vor face obiectul analizei în forurile statutare de conducere ale partidului în perioada imediat următoare. Gestul său este unul de natură a crea confuzie în interiorul partidului şi electoratului Partidului Social Democrat, lucru pe care îl considerăm inacceptabil'', se arată în comunicatul semnat de preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta subliniază că gestul primarului PSD din Pucioasa, Constantin Ana, care are şi funcţia de vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, este unul personal şi nu reprezintă poziţia organizaţiei judeţene de partid.

''Am luat act de afirmaţiile primarului oraşului Pucioasa, Ana Constantin, cu privire la semnarea unei petiţii pe care o promovează membrii şi activiştii USR. Faţă de acest aspect, se impun următoarele precizări: gestul domnului Ana Constantin este unul personal. Poziţia sa nu reprezintă poziţia Organizaţiei Judeţene Dâmboviţa a Partidului Social Democrat, care nu girează acţiunile politice ale adversarilor săi. PSD Dâmboviţa rămâne consecvent actelor normative adoptate în sesiunea parlamentară încheiată recent, prin care s-au adus modificări legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar, Codului penal şi Codului de procedură penală'', precizează Ţuţuianu.

Senatorul social democrat se referă şi la termenul de ''penal'', pe care îl consideră ca neavând susţinere juridică.

''Condiţiile de acces în funcţii publice şi de demnitate publică sunt reglementate de lege, noţiunea de 'penal' nefiind statuată juridic. Ea este folosită agresiv doar ca un pretext de discreditare a Partidului Social Democrat, coaliţiei de guvernare şi a liderilor săi. Reafirmăm, în acord cu reglementarea constituţională şi europeană, faptul că nicio persoană nu este vinovată atâta timp cât nu a fost condamnată definitiv printr-o hotărâre judecătorească (a se vedea şi Directiva europeană 343/2016 privind prezumţia de nevinovăţie, transpusă recent în legislaţia internă prin proiectele de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală)'', subliniază Adrian Ţuţuianu.

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa Constantin Ana, primar al localităţii Pucioasa, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că a semnat petiţia ''Fără Penali în funcţii publice'' la solicitarea unor tineri din USR şi că e ''un gest de normalitate''. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

3 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

4 ALERTĂ / Noi informații-bombă din dosarul 10 august, desecretizat de Guvern / Document INTEGRAL

5 Citiți și voi cum proceda PSD pentru a pune pe funcții slugoii de partid / Studiu de caz: Cum a ajuns ăsta șeful…

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou