Adrian Veştea, despre ascensiunea PNL în sondajul INSCOP: Aveam astfel de aşteptare. Se vede diferenţa în comunităţile care sunt administrate de către primari liberali

Adrian Veştea, despre ascensiunea PNL în sondajul INSCOP: Aveam astfel de aşteptare. Se vede diferenţa în comunităţile care sunt administrate de către primari liberali

Ministrul Dezvoltării şi candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov Adrian Veştea a precizat, despre sondajul realizat de INSCOP la comanda News.ro, că se aştepta să fie o ascensiune a PNL, în contextul în care „se vede diferenţa în comunităţile care sunt administrate de către primari liberali”. El a adăugat că are în continuare optimismul că PNL poate ajunge pe primul loc, în urma alegerilor locale, la fel cu a fost în anul 2020.

„Eu fac politică de foarte multă vreme şi aveam astfel de aşteptare, ţinând cont de faptul că PNL a câştigat detaşat alegerile locale din anul 2020. Ceea ce vă pot asigura este că primarii care sunt în funcţie, şi vă spune o persoană responsabilă care a fost în treizeci şi cinci de judeţe, se vede diferenţa în comunităţile care sunt administrate de către primari liberali şi acest lucru va duce la o creştere şi pe viitor. Eu am în continuare optimismul ca PNL poate ajunge, în urma alegilor locale, chiar pe primul loc, exact cum a fost şi anul 2020, chiar dacă în unele situaţii au mai existat migrări ale primarilor”, a afirmat Adrian Veştea, într-o intervenţie telefonică, miercuri la Antena 3 CNN.

El a mai spus că „după cum vedem, au început diverse atacuri în zona liderilor locali, dar cred că este foarte bine că mergem separat, atâta vreme cât fiecare dintre cele două partide au o anumită identitate, un anumit electorat”.

„Cred că ar fi fost o nedreptate pentru anumiţi primari, în situaţia în care nu i-am fi lăsat să candideze. Până la urmă, procesul electoral este o competiţie, este o competiţie în care fiecare dintre candidaţi trebuie să-şi prezinte obiectivele , programul pe care doreşte să-l implementeze în perioada următoare, iar în felul acesta dăm mai multe oportunităţi electoratului de a se prezenta la vot”, a completat Veştea.

PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

5 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene