AEP a demarat procedurile pentru pregătirea alegerilor din 2024

AEP a demarat procedurile pentru pregătirea alegerilor din 2024

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că a toate departamentele din instituție au inițiat și implementat procedurile pentru pregătirea alegerilor programate pentru anul 2024.

FOTO: Inquam Photos

„Ținând cont că 2023 este an preelectoral, ne concentrăm toate eforturile pentru pregătirea celor patru tipuri de alegeri din anul 2024. Procesul electoral de anul viitor va fi unul complex pentru toți actorii implicați, fapt pentru care am mobilizat toți angajații AEP, astfel încât, din timp, să facem simulări și să analizăm toate scenariile și potențialele situații cu care ne-am putea confrunta. AEP este o instituție serioasă, profesionistă, cu angajați dedicați, care se vor pregăti în amănunt pentru a răspunde tuturor așteptărilor acestui important test pentru democrație", a declarat președintele AEP, Toni Greblă, potrivit unui comunicat de presă al AEP.

Sursa citată arată că pregătirile și simulările privind organizarea alegerilor din anul 2024 vor continua pe parcursul lunilor următoare.

„Tot în perspectiva viitorului an electoral, AEP impementarează proiectul “DIGI-EMB – Digitalizare pentru creșterea nivelului transparenței, eticii și integrității activităților de management electoral și finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale”, se arată în comunicatul AEP.

Șeful AEP a avut o serie de schimburi de informații cu omologul francez, domnul Sébastien Audebert, șeful Biroului pentru Alegeri Politice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Franceze, cu domnul Tanor Thiendella Sidy Fall, președintele Rețelei pentru Competențe Electorale Francofone (RECEF), cu doamna Sena Latif, Însărcinat cu afaceri al Ambasadei României în Republica Franceză, și cu doamna Angelica Caraman, președintele Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova.

Întâlnirile au avut loc în contextul participării președintelui AER la Seminarul electoral privind metodele de vot folosite pentru facilitarea participării electorale și menținerea încrederii cetățenilor și la Adunarea Generală a Rețelei pentru Competențe Electorale Francofone (RECEF).

AEP își dedică toate eforturile pentru consolidarea încrederii alegătorilor în procesele electorale. Consider că implementarea noilor tehnologii în sistemul electoral din România a ajutat la creșterea transparenței proceselor electorale, a eficienței acestora prin reducerea timpilor de așteptare la secțiile de votare, precum și a încrederii alegătorilor în corectitudinea și integritatea alegerilor. Trebuie să răspundem întotdeauna așteptărilor alegătorilor și să ne adaptăm la evoluția societăților noastre. Acest lucru ne impune să depunem eforturi concentrate pentru a îmbunătăți capacitățile și mecanismele instituțiilor noastre. Un standard înalt de eficiență a proceselor electorale este ceea ce ne dorim în mod clar și pentru anul 2024”, a afirmat președintele AEP, Toni Greblă, în cadrul prezentării sale susținute în fața membrilor RECEF, potrivit sursei citate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...